Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ovo ne treba nikoga cuditi ,recimo Ivo Andric je dobio istu nagradu a bio je clan komisije koja je potpisala pristup Yugoslavije trojnom paktu kao tadasnji ambasador u Austriji. pogledajte spisak politicara dobitnika te iste nagrade za mir ,predvodi ih premijerka Mynamara koja pobi i protjerana stotine hiljade pripadnika Rohinja muslimana,nevidjeni genocid i ubijanje a ta je dobila nagradu Nobelovu za mir(za mir ne zaboravite)
Ajde ne kaki. Ne volis Andrica zbog Cuprije gdje opisuje zlocine koje su cinili Turci.
Tacnooo!!! Vecina citira andrica a ni ne zna o cemu je on pisao!
Kakve veze ima njegov stav o politici i sranjima u tvorevini BiH sa kvalitetom njegovih književnih djela?
niti tko čita Andrića a pogotovo šakića već se podijeli i onako kao što smo naučili još jedan razlog za mržnju
Mali smo i nevazni. Komitet ocigledno ne zanima, koga je pisac imao za prijatelja, nego eto njegov spisateljski opus, stil i sta vec...
I fasista
Govno
http://chng.it/kT6DdjKkTF
Sizioidna situacija....Rusdiju bi mnogi glavu skinuli zbog Satanskih stihova (fatva i danas postoji) ali ga sad odjednom podrzavaju.
sam nobel je steko kapital na pronalasku baruta a da bi se koliko toliko iskupio ostavio je nešto para da opere savjest , tko bi imalo moralan primio te krvave novce. Pohvaljujem gest Ive Andića davanjem cjelokupnog novčanog fonda BiH-i
Ne mora biti istina ono što zapad forsira kroz svoju propagandu. Zapad podržava vas Bošnjake i vašu verziju "istine" jer želi da Balkan bude politički usitnjen i razjedinjen, pa stoga podržava male i politički nebitne novokomponovane nacije. Setite se samo koga je zapad podržavao u Siriji i nazivao ih "demokratskom opozicijom". Dakle, nismo mi Srbi "loši momci" i nismo jedini krivci za sve, istina je negde između.
@digi.tal - Antifašistički Zapad jeste podržao borbu za opstanak Bosne, borbu protiv ustaškog i četničkog fašizma. Druga, fašistička strana je slala dobrovoljce, pse rata, na teritoriju države koja je imala stolicu u UN-u i zastavu na jarbolu ispred UN-a! Ovo ti sve govori ko su i šta su ovi koji su podržavali Miloševića i Tuđmana i njihove dogovor o podjeli BiH!
Koji je budalas taj slovenac sa praznim policama u sloveniji Ala laze
Iako nikada nisam čuo za ovoga, radujem se što je dobio Nobelovu nagradu, samo zbog količine kmečanja bošnjaka i šiptara.
Predlažem da Bošnjaci ulože veto, zajedno sa Džafom logornikom i onom Šiptarkom.
A taj Andrić je svojim očima gledao šta su radili Turci?!!
Bravo potocari! To sa Ivom Andricem je najbolji primjer. Knjiga puna lazi pisana kao neki dokaz ocevidaca 400 godina nakon gradnje mosta koja dize nacionalnu i vjersku mrznju izmedju opisanih strana. Potpuno sranje od knjige a prihvacena kao istina. Porijeklo Mehmed pase Sokolovica je postavljeno kao da je otet a zanemareno da je sa ovih prostora I da je radio za tri sultana sto nikome drugome nije poslo za rukom kod osmanlija.
bitno je šta susan kaže ,..ajd sad zovite rušdija i ostalu bagru ,ima još mjesta za počasnog gosta sarajeva...ko će prvi...>?
čovjek dobio nobela za književnost,nije ga dobio za promoviranje zelene transverzale,ali pošto je dobar sa srbima,možda da ga zamole da koju i za vas napaćene i nagužene i prevarene i nepisme ne jadnike ..kaže,,,kmečite povazdan,kakva fukaruština upm!