Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Projekat za pohvalu! No medjutim, smatram da je sramotno to sto Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije nam otvara ovaj Centar, a ne nase Ministarstvo. Ovo samo pokazuje koliko mi "cijenimo" svoje kulturno nasljedje. Rekla bih u sport se ulaze, ali se ulaze iskljucivo u fudbal, i nista drugo u ovoj zemlji i to govori puno o nama.
Korist za BiH je za pohvalu Takoder mislim da i Italija ima koristi Treba pripaziti jer je Vatikan poznato po kolekcijama kulturnog bogatsva cijelog svijeta koje drze sakriveno u Vatikanu kako bi se prikrili ikakvi dokazi o historiji koji ne odgovaraju Vatikanu. Nase blago treba cuvati tako pamet u glavu.
Nije prvi u BIH jer savremeni centar za restauraciju i konzervaciju vec postoji u jednoj od 7 institucija kulture, opremu donirala Španija jos prije 10-tak godina.