Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@brb Izvini, pogrešno sam shvatio tvoj komentar, još jednom izvini!!!!!! Treba napraviti veću Munaru, jer kad se prolazi pored Mostara, onu veliku crkvu, samo ćorav ne može vidjeti, i svak će pomisliti da je Mostar katolički grad, u kojem je manjina stanovništva te vjere!!!!!!!! Mostar je bio i biće Muslimanski grad!!!!!!!
Iranac, odakle ti to da je meni krivo što se otkopavaju džamije?? I ja sam indirektno vezan za ovaj projekt. A neće se rekonstruirati ni manje ni veće nego što su bile orginalne. Kulturna baština nije stvar za nečiju zajebanciju, niti prenemaganje s nekim.
@brb Šta ti je krivo za Džamiju u Mostaru. Kako Bošnjaci u Mostaru mogu trpiti krst iznad grada, tako i vi možete gledati Džamije!!!!!! Pravite ih po prijašnjem izgledu, al nek Munare budu veće, nego ona crkvetina!!!
Neka, neka Džamija u Bosni. Pošli da sakriju ostatke Džamije, a dragi Allah dž.š., je rekao da se ne može ništa sakriti!!!!!!! A pored te ceste, treba novi dio asfaltirati, pa bi se moglo prolaziti, a voda i struja, ko ti šiša, samo nek se Džamija napravi!!!!!!
Jovo, javi se psihijatru. žalosno je da uopće postojiš. Na istom si mentalnom i civilizacijskom nivou kao piramidioti.
Je li Sinan Paša rođeni Bosanac ili rođeni Hercegovac? A inače je premalo džamija. U Mostaru pogotovo. Sve su uništili Austrougari, Jugoslaveni, Srbi, Hrvati. Nigdje više ne možemo vidjeti \"domete islamske civilizacije u BiH, ali i bošnjačkog naroda u cjelini\".
Ima džamija starijih od onih mojih piramida, kako sam ja zaključio puno su starije od egipatskih piramida.
Evo dokaza da je IZ-u mnogo pametnije da ulaže u otkrivanje kapitalnih spomenika svoje prošlosti, umjesto da pozivaju ljude da podržavaju jednu običnu budalu Semira Obmanagića. Samo podrškom stvarnoj nauci će i IZ pokazati sve domete islamske civilizacije u BiH, ali i bošnjačkog naroda u cjelini.
Cinjenica je da je tokom aneksije BiH od strane austrougara te kasnije dolaskom komunista dosta znacajnih objekata islamske arhitekture unisteno odnosno tzv novom urbanizacijom gradova uklonjeno.Svakako da je formiranje komisije za ocuvanje nacionalnih spomenika BIH bio pravi potez nakon zadnjeg rata imajuci na umu njihovu misiju i svrhu.