Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skaka, sram te bilo. Iako nisam SDA pristalica uvijek sam neselektivno hvalio rad Abdulaha Skake, ovaj put si zassrao zauvijek, tako se ne ponasaju domacini kada ih posjeti jedan gost ovakvog formata. Docekivao si kojekakve sponzoruse i muzikante a od jednog nobelovca si se sakrio u misju rupu. Ne smatram te vise muskarcem nego pic.urinom obicnom.
Kako je lijepo vidjeti da u prvom redu nema onih gadova u odijelima i njihovih seljancura, svakako nikad nisu ni procitali ni jednu knjigu. Sjede tu neki normalni ljudi koji su dosli da upoznaju svog pisca i da mu se zahvale sto je dosao u ovaj tamni vilajet.
Pisac govori kroz svoja djela. Ono najbolje sto se moze cuti od ovakvih velicina, cut cete citajuci njihove romane, pripovijetke i sl. Najbolji razgovor s Orhanom Pamukom je kada uzmete njegovu knjigu i porazgovarate u tisini sobe.
@politika.je Ako se u publici nalaze citaoci njegovih djela, to je ok. Ako ima onih koji nikad procitali nisu njegove knjige, ni ne znaju gdje su bili.
Barem nije bilo onih licemjera da zauzmu prve redove.
Ovako velik pisac i čovjek a tako loša, standardno, organizacija samog eventa da me tačno stid bilo gledati. Damir postavlja pitanja na našem, Pamuku ne rade ni slušalice da čuje prevedeno pitanje, obojica zbunjeni, Damir vidno nezainteresovano postavlja pitanja koja sve vrijeme čita sa papira. Svi negdje ustaju, hodaju, kašlju, kišu, mašu lepezama i nikakvo poštovanje prema čovjeku ne pokazuju...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/britanski-guardian-orhanu-pamuku-uskracena-titula-u-sarajevu-zbog-pritiska-iz-turske/180220091