Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Dario genije za sve, ima li nesto o cemu on ne zna, pise o teatru, filmu, muzici, a nizasta ga Bog nije dao, sem da povrsno i polupismeno trabunja. Platite honorar nekome kompetentnome i skinite nam sa vrata ove volontere u kritici, zivota vam.
cao, Dario, drago mi je da si se uspjesno okusao i u muzickoj kritici! eh, da sam se ja susreo s ovim likom u doba kad sam bio student, mogao mi je posluziti kao inspiracija za onu moju mafijasku rolu na velikom platnu :)))
Vracao se na bis jer se jadna publika nadala da ce bar na bisu odraditi neku dobru bas solazu!
Ma samo se o tome radi! Da li ti se sviđa ili ne? Nista vise. Meni se ta kombinacija ne sviđa i zato nisam bio na otvaranju.
Odličan koncert, super atmosfera i muziciranje, a to što se pojedinim ne sviđa njihov problem.Tekst je odlično napisan i Bona je osim što je muzičar ,tako je i animator. Elem odlično je bilo i čovjek se vraćao i na bis.
Uh kako bi se zeznuo da sam \"klapio\" iz Tuzle da ga vidim. jer sam iskreno bio 100% uvjeren da Bona dolazi sa bendom. Ovo je klasicna prevara kojom se sluze ovakvi kao on. To radi i Pat Metheny i jos neki. Prave turneje sa nekim loop masinama i kojekakvim spravama za vjezbanje, nastupaju u nekoj duo ili najvise trio kombinaciji. Sve je to bezveze. Richard bona je trebao dovesti bend a ne ovako se provaljivati. Zao mi je vas koji ste bili na koncertu.
Budite sretni da ste culi i vidjeli makar \"15 minuta\" najveceg basiste danas.
tu su slike, a gdje je klip :D
Nista od velikog profesionalnog muzicara i mega zvijezde kako nam se ono bas pompezno najavljivalo otvaranje Jazz festa. Mr Richard je trebao jos malo meze i casicu da iznese sa sobom na binu. Totalni nemar prema brojnoj publici koja je ocekivala bar malo groova i granta od Basiste kakav je on. Ne mora nam dolaziti vise za sljedeci jubilej kako je on to opusteno najavio i spremno inkasirao ovu sinosnju gazu bez prevelikog truda. Nadamo se da ce ostali muzicari uvidjeti njegov promasaj i malo to profesionalnije odraditi za Sarajevo, BiH a bogami i region.
crn brate ko crna zemlja
Iako je Richard veliki muzicar, jedan ovakav solo koncert na bas gitari je mogao da prođe na maloj sceni u Pozorištu Mladih. Nisam bio sinoć na otvaranju, jer me nije interesovao nastup na basu solo, iskreno. Dave Holland veceras bi mogao biti dobar, jer je album s Pepe sasvim OK, a i postava obećava. Nadam se da nece biti \"hladan\" nastup, kao sto je prosli put bio s njegovim kvintetom. Planiram jos John Abercrombie Quartet (upravo se sada \"filujem\" njegovom muzikom s ECM Rarum kolekcije) da pogledam i to je to za ovaj Fest. Prošli je bio nevjerovatan, ovaj malo slabiji, ali veoma opravdano. Sve u svemu super imati jedan ovakav fest u gradu.
Ulaznice za sinocnji koncert su u potpunosti bacene pare! Od najavljivanog basiste nismo vidjeli ni malo \"b\" jer je komedijas sat vremena pricao, a 15-ak jadnih minuta pokusaja sviranja su licile na kucnu probu sviranja basa i gitare! Culi smo 2 djecije pjesmice na gitari, a dva puta kada je Bona uzeo bas u ruke nije ni note odsvirao na istom! Nije ni mogao od silnog pricanja i pjevusenja afro-francuskih nejasnih tonova! Svi koji su zeljeli da cuju malo dobre muzike ( u gradu bez ionako ikakvih desavanja) i platili skupih 25 km su ostali uskraceni za isto! Ove pare su name bukvalno otete!