Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A bilo je ok kad se, da bi se gospoja Hasimbegovic mogla imenovati na funkciju direktorice, mijenjao pravilnik koji je definisao koja zvanja mogu biti direktori NPS-a. Tad je politicko silovanje pravilnika bilo ok. Samo kazem - ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.
javnost najvise zanima kako ovi uhljupi tipa Sanja Vlaisavljevic dobace do funkcije predsjednika UO ove institucije...
ugrozena + SBB
@scarface255 hahah nasmija me al si u pravu :D
Gospodine ministre, zašto Vam smeta moderna žena u BiH, njena samostalnost i aktivno učešće u društvenom životu?
Kakve veze ima što je završila arhitekturu? Narodno pozorište je javna ustanova i može na čelo doći svako ko ispunjava kriterije VSS 5 g iskustva na rukovodećim pozicijama itd. Osim toga scenografija spada u uređenje enterijera a arhitekti se razumiju u to. Zlatko Topčić je pravnik po struci a direktor JU Biblioteka Sarajeva pa niko ne talasa. Buni li se neko što Topčić nije recimo doktor bibliotekarstva? Samo politička podobnost.
Pa ima veze! Ima veze SVAKI posao za koji nisi skolovan ne bi trebao biti TVOJ!
@6FeBTzReVoLuCiJaa U pravilu bi trebalo ali za direktora državne institucije nije obavezno u BiH. Svakako je rukovodeća pozicija više menadžerska nego vezana za struku. Direktor koordinira, lobira za novac itd. Neće se baš baviti glumom. Opet kažem arhitektura ima neke veze sa pozorištem. Izgleda da se kola lome samo na ovoj ženi. Sumljivi razlozi smjene kao neko se žalio. Ko se to ne žali na direktora?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije ni meni dala pa nisam potpisao peticiju. Nisam za smjenu jer ima razultate !
SDA namicatelji kulture... domet im je "ša ba" glumac i Čevljanska korida
Pod hitno sve KURŠĆANE smjeniti sa rukovodećih funkcija u Sarajevu........
Tebi su "Djikani" izgleda pobili i unuke kojih nemas jos.
E kakva ste vi gamad..za vas nivo i jeste Rile, a ne GOSPODJA MARIJELA... Fuj. Sve veliki umjetnici i glumci... zalili se najboljem od svih... ostani ti zeno sa oklagijom..kakvo pozoriste, a prava raja ce vec uzivati u slicnim projektima diljem Evrope.
Marijela? kakvo je to ime? vlaško ime neke vlahinje udate za baliju ili neke balinkure kćerke nekog komunjarskog titoiste koji je htio biti moderan davši ovakvo nakaradno ime kćerci a koja se kasnije nekim fgr-ovsko komunjarskim kanalima uvalila na dobru platu i deranje guzova po foteljama..ovi fgr ovski jugobalijetine najbolje žive u državi, primaju platu za nerad a najviše laju na tu istu državu u kojoj žive bolje nego da su u NJemačkoj
Mali milion je "Marijela" u BiH :) Smeta Veh Biajj? smeta? hehehh
svodi se na dvije mogucnosti...il nije dala pichke nekome ili je hapala pare .....
E jest se vala pohasila!
Šta će žene u pozorištu njima je mjesto u kući.
Kaže ministar Rile
najuspjesniji projekst zaradio 12.000 na godinu, 1000 mjesecno. jah projekta i uspjeha. bolje radi bilo kojs trafika
ja ba ...zaradim ti ja vise od njih
Vrijeme je da glavna nacionalna kulturna institucija u zemlji dobije natpis i na trecem konstitutivnom jeziku nase zemlje - NARODNO KAZALISTE. Mislim da Sarajevo treba i moze to izorganizirati kako bi se i na tom simbolicnom primjeru dalo do znanja Hrvatima u BiH da je Sarajevo nas glavni grad koji postuje sve svoje narode i gradjane i tako onda biva primjerom svim ostalim gradovima na nizim razinama. Samo ideja, ne morate ju prihvatiti ako necete, ali ja mislim da bi to bio mudar potez.
Zar ne bi onda trebalo Pučko kazaliste? De se malo presaberi pa opet komentiraj.
Kakve sada to ima veze sa gore napisanim tekstom o smjeni direktorice???? Hrvatima koji su ostali da žive u Sarajevu ne treba natpis da bi im se nešto dalo do znanja, rođeni su ovdje.U ovom gradu žive zato što ga vole i nikakav natpis to neće ni pokvariti ni popraviti.Ljudi te poštuju koliko ti poštuješ njih, sve ostalo su prazne prče.
Kakva kultura u Sarajevu......Cevljanovici, Ajatovice, Kosidbe, Ilahine i kaside, Zvezde Granda, Buba i Muba, ZMBT.......
Marijela ispusila funkciju. Nista strasno a nije ni rodjena kao direktorica. Nece da slusa Scepu Kepeca i pustena niz vodu. To je to.