100 godina od književnog početka
0
Obilježena 50. godišnjica od Andrićeve Nobelove nagrade
Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
J..E.B..O VAM SVIMA KOJI GA PODRŽAVATE IVO ANDRIĆ TRU.HLI MOZAK VAŠ ŠUPLJI!!!!!!! Kairski bazar \"“ posvećeno mome prijatelju Ivi Andriću Mujezin pjeva sure svome bogu Al.a.h da mu oprosti jerbo lažno pjeva Nije to ljubavi već pjesma gnjeva Poziva na kavgu a odbija na slogu. Pastirova koza, vezana za nogu, Oko sebe mlijeko nevješto proljeva, A muhe se kupe. Lijeni Arap zjeva U prljavu svoju obavijen togu. U prašini gustoj djeca zamazana Otresaju nečist sa čupave glave, Dok dža.m.ija stara, ko krastava rana Zapušteno zjapi, svjedok prošle slave, K nebu se uzdiše miomiris gnoja I Homerov masni dio ovnujskoga loja. Ivo Andrić odgovorio je svome prijatelju Niki Miroševiću pismom u kome kaže: \'\'Naročito me veseli tvoja lepa zbirka pesama, u kojoj ima i jedna posvećena meni. Mene također ova sredina s.mra.da, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.\'\' GE.NO.CID.AŠ OSTAJE G.EN.OC.IDAŠ.
Andric je bio islamofob (današnji termin za ljude koji mrze islam)
zastro dopustate ove bljuvotine po portalu? A ono sto pise tzv BH Patriota je nedopustivo. Prekinite diskusiju lijepo vas molim
Andriceva polazna tacka bila je mrzna prema Bosni i njenom narodu......Andric je mrzio muslimane.......On je ucinio uslugu vatikanskoj kuriji blateci sve sto je bosnjacko i muslimansko..Zast Ivo nikad ne pohvali Bosnjane koji spasise spanske jevreje od progona i pokolja..Andric je kudio i mrzio i u tu cast mu je kurija izlobirala 1/2 Nobelove nagrade...Toliko...
Da si ikad bio na kairskom bazaru ili u bilo kojoj drugoj arapskoj zemlji, znao bi da je sve sto je napisano istina. Bas je i upravo tako. @ BOSANAC: svaka cast, slazem se. Veliki covjek velikog uma je bio pokojni gospodin Ivo Andric. Sta znaju male duse, placene da pisu bljuvotine po internetu...svi znamo da ste placeni da pisete sto vam neko kaze, jadovi jadni, to cak i nije iz vasih malih, trokutastih glava...
Kad vidim pojedince šta pišu, mogu samo reći slijedeće: Ako su se muslimani prema njemu i upola odnosili kao što pišu ovi vaši komentari i neka je mrzio i muslimane i islam...Imao je i pravo...S druge strane, ovako primitivni i zajedljivi komentari nemaju veze sa islamom i vjerom u bilo kojeg Boga...Ovo ima veze samo sa primitivizmom, nepismenošću i glupošću...Vi, smijem ruku dati, nikad niste pročitali nijednu knjigu koju je napisao Ivo Andrić, bulaznite ovdje po komentarima...Sve što ste čuli o njemu je to što se piše po nekim forumima, gdje se istresaju kojekakvi zatucani kreteni...I na kraju krajeva, ako ste veliki muslimani i mrzite Ivu Andrića, zaobiđete ovakve članke i gotovo...Sabur, braćo muslimani...Sabur.\"Oni koji vjeruju i vole – smrtno mrze one koji ne vjeruju ili one koji drugačije vjeruju i drugo vole. I, na žalost, često se glavni dio njihove vjere i njihove ljubavi troši u toj mržnji. (Najviše zlih i mračnih lica može čovjek sresti oko bogomolja, manastira i tekija)
Ja sam objektivan, čovjek je bio objektivan a ti nemoj čitati Andrića nego otiđi i kupi 600 had.isa za 4 marke pa uživaj ! Nisam ni spomenuo SDA, to samo Bak.ir i Tih.ić \"ne valjaju\" ? Uostalom, Bo.g će nam svima suditi na onom svijetu a ti svoju energiju čuvaj da šta društvenokorisno uradiš danas prije i poslije dž.ume.
SLJEDEĆI PUT UPASTI SA KALAŠOM I TU GENOCIDNU ČETNNIČKU MARVU P.O.U.B.I.J.A.T.I ! NEK IDU NA PALE DIVITI SE TOM ČETNNIČKOM HUŠKAČU, GENOCIDAŠU I TERORISTI !
Promašaj! :) baš kakav si i ti sam
hajde vlašino ... idi ljubi svete mošnje svoga rastka nemanjića zvanog sveti savo...
nikakve vladajuće strukture ni ondašnje ni sadašnje, ni komunjarske niti tzv zaštinici nacionalnih interesa oličeni u tzv SDA, koji su zapravo najveći pljačkaši svoga naroda, nemaju vezom sa mojim stavovima.ako se o kakvom ispiranju mozga radi onda je to slučaj kod tebe,jer samo čovjek ispranog mozga,duboko zastranio od svoje vjere može da bahato opušteno da posmatra na gornje stihove i da ih čak brani! reci mi je li to vrhunac stvaralačkog književnog umijeća te k.o.p.i.l.a.n.s.k.e. spodobe Andrića kojeg ti u zvijezde okivaš,ostajući sasvim miran na sve njegove uvrede islamu,muslimanima!? ja ne sudim nikome,ne vagam ničiju vjeru, ima Onaj koji zna i moje i tvoje srce,što tajimo i što na javu iznosimo, On zna najbolje, no tvoji stavovi, tj ova vidljiva manifestacija koju pokazuješ sigurno nisu niti mogu biti djelo muslimana, jer neko da brani čovjeka koji napada Božiju vjeru, Božijeg Poslanika ( a Andrić ga je vrijeđao i napadao ! ) može smao onaj ko je daleko zalutao!
Kako li ste samo jadni ccc, pazi imena komentatora: džihadbosna, tariguz, bošnjo... jadna vam majka s vama takvima... Niste morali ništa dalje ni pisati, iz imena je jasno koja količina gluposti će doći iz vašeg teksta. Koji isprani mozgovi i klocevi. eeee moji Mošnjaci....
istina boli.
Nemaš ti pojma, žalim te. Površan si, čitaš ono što ti hoćeš i onako kako ti hoćeš ili još bolje rečeno - onako kako su te naučili da čitaš, šta da vidiš, šta da ne vidiš, šta da čuješ, šta da ne čuješ, šta da osjetiš i šta da ne osjetiš. Tvoj mentalni sklop automatski vrši selekciju informacija tako da ti u glavu ulaze samo one koje omogućavaju da ostaneš \"podoban\" i lahko manipulativan od strane prošle, sadašnje i bivše vla.dajuće strukture pa i drugih faktora. Čovjeće, zar se možeš nazvati tako ?! Hal.al-Ol.sun za te uvrede, a želio bih te podsjetiti da samo Al.l.ah dž.š. zna ko je \"pravi\" i \"koliki\" mus.liman.
pročitaj prvi komentar..nisi ti nikakav musliman,,ti si k.u.r.a.c od ovce...samo vlašina ili b.a.l.i.j.a može se ponositi tim fašistom i četnnikom Andrićem a jedan pravi musliman nikako ne ! ! !
Ja sam mus.liman a nisam Bo.šn.jak, Ja sam mus.liman a nisam Mus.liman, Ja sam mus.liman a nisam Tur.čin, Ja sam mus.liman a nisam B.alija, Ja sam mus.liman a jesam BOSANAC ! Trebamo biti ponosni na Ivu Andrića, našeg nobelovca jer je čovjek bio objektivan i pisao o ljudima onakvi kakvi jesu, a primjer čist k\'o suza možete vidjeti u prethodnim komentarima zadrtih Bosnofoba, Srbofoba, Kroatofoba, Romofoba, Kulturofoba itd. Što se tiče Kusturice, izuzetno cijenim njegova umjetnička djela i dosege. Ne bi čovjek bez razloga bio predsjednik filmskog festivala u Kanu da je toliki imb.ecil. HAJDE SADA STO.KO ISPR.ANOG MOZGA, NAVALITE I PLJUJTE, PLJUJTE I POČUJTE - SAMI SEBE. ŠTO VIŠE PLJUJETE NA DRUGE SAMO VIŠE TONETE U PRETCIVILIZACIJSKI AMBIS !!! P.S. PROKLET DA JE OVAJ FILTER, PROLAZE KOMENTARI KOJI NARUŠAVAJU USTAVNO-PRAVNI POREDAK BOSNE I HERCEGOVINE I JOŠ VIŠE ISPIRU NARODU MOZAK A OVAKO NEŠTO NE MOŽE IZ PRVE NEGO MORAM STAVLJATI TAČKE ?!
@bosanceros j.e.b.e.š nagradu koja se dodjeljuje takvom genocidnom monstrumu kakav je taj vaš kopilan andrić ! time ta nagrada gubi svaki smisao i kredibilitet..koliko j eko terorista pokazao je rat u Bosni, ja bih se stidio da sam Srbin, ne bih izlazio na svijetlo dana do smrti..ali pogana nacija, bez časti, morala i ikakvog stida kakvi ste vi Srbi, ničega se ne stide....iako cijeli svijet zna kakva ste g.a.m.a.d