Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za hrabrost, bravo za istinu. Nek ovi vjerni čitaju Mursijevu i Erdoganovu biografiju.
Vi iz Sarajeva objasnite čovjeku zašto ste mu uskratili titulu počasnog građanina
Mislio je vjerovatno reci, "Sarajevo je unikatno bilo." Sramota me je danasnjeg provincijalnog papanluka i divljastva.
hahahahahahah
Sarajevo bez ljudi, kojima svakodnevno odlaze je samo obican grad. Orhan je veoma kulturan covjek al nek preseli pa nek proba.
Koliko vidim jedni te isti mrzioci svega što je sarajevsko..bosansko , ovdje izkazuju svoje frustracije i mržnju. Svakako, naj manje sarajlija učestvuje u komentarima i to e dobro. Tužni ste od rane zore do kreveta..uživajte u svemu što je bolesno. Pitanje..koliko vas je uopće čulo za njegove knjige, a sumnjam da je iko od "mislilaca" pročitao i jednu knjigu..možda veselu svesku.
@Jajenaoko2x2 Pričaš o čitanju knjiga, a pišeš najmanje odvojeno i vlastita imena malim početnim slovom.
@Jajenaoko2x2 Ti si jedan obicni lazov. Moja porodica je 300 godina starosjedioc i bolno je koliko je Sarajevo oboljelo od provincijalnih i ideja niskih strasti. Ocigledno ili si slijep ili ne zelis osjetiti da zrak u Sarajevu gusi na svaki moguci nacin.
Moj Orhane ne budi naivac što želim i svim Turcima. Sarajevo nije toliki interes Evrope i Amerike koliko je to čitava Turska. Umalo da imate vojnu vlast po mjeri te slobodarske Evrope i Amerike. Pitao bi te tad šta bi pisao. Budite zahvalni do neba Bogu dragom što ste uprkos određenim pritiscima unutar države ipak ostali svoji. Turska nikad ne može biti kao neke Evropske države jer vas te iste doživljavaju kao islamske i ne žele vas.
@carsija_ner i druga stvar Turska će uvijek biti pod pritiskom zapada dok ne postane kao Egipat. Dok god ste svoji i držite do svoje vjere i tradicije biti će te slobodni.
Orhan Pamuk je na crnoj listi od Erdogana - sta radi u Sarajevu?
Nemam ništa protiv, al' o kojoj to staroj slavi Istanbula čovjek priča??? I druga stvar, ove vaše šuplje priče o monoetničnosti Sarajeva. Pa jeste, manje je Srba i Hrvata, ali je više Japanaca, Amerikanaca, Arapa, Talijana, Nijemaca... ima ih iza svakog ćoška. I gle čuda, neće da ruše po Sarajevu, a i ne ubijaju nikog. Ne vjerujem nešto da je Sarajevo na gubitku u tom pogledu
"Moj roman 'Snijeg' ne vole sekularisti iz tog razloga što se ja postavljam u kožu islamskih fundamentalista i što pokušavam da ih shvatim. Kada se postavite u tuđu kožu, u tuđe tijelo, počinjete tu osobu i shvaćati, ali drugi to ne žele prihvatiti. S druge strane, brojni klerikalisti kritiziraju moj roman zbog likova koji i nisu baš u skladu s tradicionalnim shvaćanjem. Međutim, i to je primitivni oblik kriticizma"
Veliki gospodin, kao sto je i Kemal Ataturk bio!
joj kotona 😎😎
Ukrao Zeleno Busenje E. Mulamdić i dobi nobelovu
Imamo mi Orhane svega lijepog i carobnog sem pameti , struke i postenja u politickom vrhu i politiki na svim nivoima
Gospodin. A ja cu da se pokrijem sa jorgan od pamuk. Selam za finu raju
Sarajevo pet frendly city🐕🐶