Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma enes je pička pobjegulja, vidi mu mail adresu sa domenom Švedske. Još jedan pravi, hrabri Bošnjak koji je 92.-95. branio Švedsku od najezde pingvina i eskima. Bila je to teška borba, pingvini i eskimi su veoma zajebani. A on jadnik na socijali.
Pa moram dezurati, kako vasa damanhurska religija ne bi uhvatila korijenje i tako ovu zemlju zarazila zlocudnim i kancerogenim tumorom koji se siri i siri... go to hell damanhur
Hajde Enese, idi fino kod nekog alternativnog ljekara pa sa njim raspravljaj o alternativnoj historiji. Bas vas je Sem indoktrinirao.
Hello Beton, ( He,He,He \"Baton\" ) Pa tebe stvarno svugdje ima ! Zar nisi doktoru isao ! ? Moras brzo doktoru ti si stvarno poseban slucaj . Vidim da i u smjenama udarnicki radis k`o nas dragi Aljo Sirotanovic .On je jadnik medalje skupljao. A Ti jadnice, sta ti skupljas ! ! !
Vitamin, de ti koji C-vitamin uzmi, dobar je za pamćenje, pa se malo prisjeti ko je tvrdio da Stari grad ne postoji, a onda počni drobiti kako je Osmanagić skrenuo pažnju na kulturnu baštinu. Jedina pažnja koju je on skrenuo jest kolika opasnost prijeti toj baštini od morona kao što je on!
Vitamin, bez obzira što se blago rečeno ne slažem s tobom, zaslužuješ kulturan odgovor. Mi u BiH imamo oko 150 još neistraženih srednjovjekovnih gradova, a iz ovih priča vidiš koliko je to skup posao. Šta misliš da struka nije više nego zainteresirana bila uvijek da se to istraži? Ali, da li institucija koja nema izvore finansiranja, nema je u zakonu, gdje su plate male i neredovne (Zemaljski muzej) može sama finansirati tako skupe radove? Da li je to onda bio problem struke ili države?
Za Vitamina i ovoga ljutica, ma kakav semir osmanagic, vi ste obicni placenici Fondacije, koji su zaduzeni da hvale Fondaciju preko foruma ili da je brane. Gebelskovskom metodom pokusavate da kazete da Sem dize prasinu, da je on zasluzan, da je on spasilac.
@clio Ti si me sigurmo loše protumacio/la, ja sam isto bio zgrožen takvim primitivnim ponašanjem još nepoznatim likovima koji su tako nešto uradili. Ali pored toga mi se još zgadilo sama cinjenica da su tek sada poceli sa radovima kako ti kažeš :\"kulturno-historijski identitet BiH\" Zar je trebalo toliko godina da prodze da bi se neko sjetio da postoji negdje na visocici predstoljnica Bosanskog identiteta? Ja sam i prije sadašni iskopina bio na tom mjestu i ono što sam moga vidjeti tada je bila hrpa kamenja i ništa više. Da sam nekom strancu rekao da je na ovom mjestu zapravo temlej Bosne sigurno bi mi se smijao ili nebi mi vjerovao, zapravo hocu reci da niko ama baš nije obracao pažnju na to. Sve dok Semir Osmanagic nije doša i pceo da istražuje cjeli kompleks Visocice. Svidzalo se to nekom ili ne ali tako je bilo, mozete govoriti on je ovakav i onakav, ali on je definitivno taj koji je prašinu diga za sobom, i skrenuo pažnju ne samo na njegova istraživanja nego na sva kulturna i historiska znacenja BiH koja vremenom i nebrigom lagano propadaju.
Ljutakoris, da nisi ti ona što piše o kosmičkim laticama kod Semkija na sajtu? Hahahahhaahah! http://www.piramidasunca.ba/ba/index.php/ZEMALJSKI-ZANOS.html
vitamin se izgleda malo popravlja, ali valjda posao fizičke zapštite nije u nadležnosti arheologa. A ti ljutakoris idi psihijatru, ti si jedan poremećeni um kojem smeta kulturno-historijski identitet BiH. Nakon Karadžića i Bobana, dobili smo Semira - uništite sve što su nam preci ostavili. Ionako ništa ne zaslužujemo.
ma ne bi oni nikad ovo ni pokrenuli da nije semir krenuo sa piramidom, i sad je drama, a neki ocigledno kontaju da ce se opariti ako sta nadju...debili, nije vam ovo amerika da neko daje velike svote novca da bi dosao u posjed starog novcica...
Sada neka pametnije rade, ako ima para za daljnje istraživanje i samu sanaciju, onda mora biti i para da se osiguranje postavi na tom lokalitetu (mislim ako je lokalitet od neprocjenjive vrjednosti)