Protest kulturnih radnika
0
Narodno pozorište Sarajevo samo egzistira
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne bih da branim Narodno pozorište Mostar, niti da govorim o njihovom radu ili neradu, ali je nevjerovatno drsko od kantonalnog ministra Dželilovića da, nakon što je rebalansom bužeta grant za kulturu srezan na 0 KM, zaposli inspektora za kulturu.Gle čuda, inspektor je glasnogovornik HDZ-a Mišo Relota.
E, kuku nama.
Brane ,seronjo, brukas svoj rod, fašisto.
Svaka čast kulturi i Srbije i Srpske ali to nije tema današnje emisije. Ozbiljne su ovo stvari, sve što se dešava u društvu dešava se i u kulturi, sportu, modi i ostalim \"lakšim\" društvenim disciplinama. Rado bih o ovoj temi, načinima financiranja kulturnih institucija, koliko privatizirati i kako ali čini mi se da je uletio neko od prozvanih pod nickom \"Brane\" ko na najjednostavniji način pokušava ušutkati ostale ... Hvala Bogu pa vam mi stručnjaci nismo potrebne, vidim da možete vi i sve sami ...
E, pa tao vam je moji glumci, kada sutite godinama, a pred vama se odvija jedna odurna \"spanska\" mahalsko-pijacarska sapunica u reziji pobjegulja Kupusovica i neproduktivnih Glamocaka i Tulica, a pod pokroviteljstvom SDA odrona i ministara koji, mora se priznati, radije odu na janjetinu i fataju kelnerice za du*P\'e, umjesto cucanja u pozoristu koje, ionako, u njihovim selendrama nikada nije ni postojalo. A za ovog potomka kme\'T\'ova - Branu... SrBski, a? E pa noslis li onda i fes? I placas li harac... i to je bilo prije reforme... lagano ustajanje ranom zorom, i pravac shalter - da se kakav Aganlija ne naljuti, jer onda slijedi ki*\'t\'ovanje... i tako stotinama godina. Nije lako, znam da rane ostaju.
Uzrok-nema se para,poslijedica-strajk.RIJESENJE-CEVAPDZINICA/BUREGZINICA U NARODNOM POZORISTU.SLUSAS MOZARTA I JEDES CEVAPE,MILINA.
Skandal@ Vidim da si dobro upucen i da si tacno dijagnosticirao problem koji muci pozoriste u cijelini. Mustafic je zlo bosanskohercegovackog kuturnog drustva, uzurpirao je Mess, iz regije dolaze samo pozorisne trupe u kojima sam rezira,i koji su njegovi licni prijatelji. U BiH lobira samo za svoje prijatelje i sam odredjuje gdje ce i ko rezirat.najbolji je primjer Spahicka, njegov licni produkt koji pokusava da je instalira u svim pozoristima diljem BiH.Rijec je o mladoj rediteljki skromnih mogucnosti koja nije nikad ni diplomirala,medjutim ona ima mjjesta dok ostali redatelji sijede i nemaju sansu da udju u pozoriste. zahvaljujuci Mustaficu.
@Brane pozabavi se ti tvojim pedofilom siledzijom i fasistom kacavendom,nek te malo pokvasi svojom svetom vodicom koja je crvena od krvi bosnjacke!
Srpska kao Holivud! Sedma umjetnost u R.S. polako ali sigurno ide ka vrhu. Filmsku traku zajedničkim snagama pokrenuli su režiseri, glumci, scenaristi, scenografi, kostimografi i drugi filmski znalci, s obje strane Drine, istrajni da uprkos mnogim preprekama filmsku industriju na ovim prostorima postave na noge. Čini se da im u tom naumu ni sjaj Holivuda nije nedostižan...... http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=11&vijest=24507
Podrska!
@Brane 14.10.2009. u 17:05 glup si, neotesan i uz to jos nepismen! Nauci da pricas SrPski a ne SrBski! Pa zar ti muslijo razumes SrBski??hahahhaa Zar ti ne pises/pricas/govor (m)osnajcki,njacki kako li vec .....? Ja muslijo pisem SrBskim jezikom s pravilima od PRE Vukove reforme.A to je za tebe garant nepoznanica jer neznas ni sta je PRE a nit sta je POSLE Vukove reforme se dogodilo s SrBskim jezikom. Uostalom onaj ko nema odgovor na moje tvrdnje taj se baca na sporedne stvari poput \"greske\" u napisanom.
glup si, neotesan i uz to jos nepismen! Nauci da pricas SrPski a ne SrBski!
Nažalost poznajem nekoliko glumaca i kulturnih \"radnika\" iz Sarajeva lično. Nikada većih dripaca i ološa nisam vidio. Nisu patrioti, sem kad treba uzeti lovu za neki projekat na patriotsku temu. Treba im sve oduzeti i krampu i lopatu u ruke, pa nek glume uveče u radničkoj baraki.
Smjeskam se i cudim kako to da ste vi muslije zadrzali srbsku rec \"pozoriste\" a da niste preimenovali u \"kazaliste\" ? Kad ste vec vi muslije od 1992g pa naovamo VEC naglo svekoliko usvojili hrvatstinu poput npr.\"opcina\" \"opce\" i jos masu hrvatstina cudo da niste i tu rec pozoriste zamenili s kazaliste i sve to upakujete u vasu smesnu pricu o nekakvom \"bosanskom,bosnajckom,njackom ...kako li vec nazivate \"vas\" jezik?? Sta ce vama muslijama pozoriste??kada imate kur©ane,dzamije,ezane, mejtafe.ajatolahe,efendije,hodze,imame(pedofile) ??Pozoriste je bolHan nesto strano muslijama kvari vasu \"vjeru\" pedofila iz pustinje s malom Aisom u krilu a djoko mu zabreko ko strela zapeta.
Otvorite buregdzinicu/cevabdzinicu unutra.Jedes cevape/pitu a orkestar ti svira na uvce Halida 1i 2.Rijesen problem,bicete vazda puni.A glumice da posluzuju a glumci da prave cevape.Joj meraka...