Komentari (230)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jakob Finci vec dvije godine pokusava da izvuce Hagadu iz muzeja I da je proda Amerima. U tom cilju je cak uspio da se ubaci u Upravni odbor muzeja. Finci je "vruca musterija" u svim kockarnicama, lijeceni hazarder I kockar I treba ga razumjeti. Njemu ne treba Hagada ni suzivot vec novac! Njegov "brat po porocima" je Eli (Lilo) Tauber najveci kicos I hohstapler koji hoda bistrickom stranom. Duzan je cak I pticama na grani. Medju samim jevrejima vazi za varalicu I covjeka koji je stare sefardske relikvije prodavao na crno po Izraelu. Otuda je protjeran, doslovno. TEG U LEDJA JE DOBIO ZBOG DUGOVA A NE ZBOG TOGA STO JE JEVREJ!
Ne sramoti se Eli. Savjetujem da odes sa Sabahom kod Loge...nek Vas covjek malo pregleda. Mozes prodavati maglu dosljama, ali raja te zna...ko si I kakav si... HOHSTAPLER. Podravio te Ibro Hadzibajric. Pita hoces li I ove godine traziti pare za onu pricu o zajednistvu I komsiluku :)))))
Ćaršijaner sa bistriĆke memli mahale govori istinu. Svašta čovjek da doživi. Čekamo istragu pa ćemo vidjeti kakvi su dugovi u pitanju, a do tad ako imaš informacije idi na policiju i pomozi istragu.
"Sarajevska hagada"nije 100% u muzeju,ona je u najjače čuvanom trezoru u BiH i pod posebnim režimom. Jedna od najvrednijih knjiga na svijetu,kulturno nasleđe BiH nulte kategorije,ovo"nulte"znači da se ni o kakvoj cijeni ne može raspravljati,jednostavno neprocjenjive vrijednosti,u zemaljskom muzeju je samo njena replika,mislim da original nikada i ni pod kakvim okolnostima ne smije ići iz trezora.
Bolje i da ostane kući. Kakve smo batlije, neko bi je utopio!
U kojem "muzeju" čuvaju zlatne kašike?
nađite samo jednog čovjeka koji je vidio hagadu u sarajevu zadnjih godina izbjegla je ona davno
Ljudi moji nije rijec ni o kakvom vjerskom napadu vec ocigledno o dugovima doticnog.. Svi koji znaju Elija, znaju o kakvom je tipu rijec. Bjelosvjetska varalica...I hohstapler. Jevreji ga se stide jer ih bruka. Sramota da svoje sitne lopovluke pokusava prikazati kao - vjerski napad. Finci ga podzava da bi proturio pricu o ugrozenosti, da bi se dokopao Hagade, da je "izbavi iz zatvora". Poganceri....
E moj nacionalisto i ksenofobu, ko bi tražio dugove u kafiću na Baščaršiji. Zar ga ne bi sačekao pred kućom pa ga namariso da niko ne zna. Ti znaš da ga se jevreji stide debilu jedan. Postovi su ti ko da ih je piso Hans Kristijan Andersen a ne mislim pritom na literarnu ljepotu izražaja.
Ne glupiraj se. Znamo svi ko je taj tip. Mutniji od Miljacke. Preprodavao tuđe patente. U izraelu prevario ženu za neki rječnik. Varao hostese po Narodnom pozorištu, još ne mogu da se oporave od njegovih lopovluka. Vodio marketing, ostavio dugova koliko hoćeš. Prema tome, njemu je ovo k'o kec na desetku. On u ovakvim mutaljivinama lovi. Prema tome, šuti osim ako nisi...Sabaha, pardon Mirjam :)))))))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kuci, kuci, nego!
Kad ste je navrijeme sakrili ud srpskih ubojica, palikuca, zlikovaca itd, nedaj Hagade nigdje. Vratit ce nam fals. A da je preko sudova vratis, treba za advokate svjetskog imena pola Bosne pod hipoteku. I nedaj blizu Niksicu, Lagumdziji, a bogme ni onom Alije rahmetli, ridjanu!
Jjjjjjjjjjoj covjece. Spanci protjerivali i ubijali Jevreje, ucjenjivali ih ili da prihvate katolicanstvo ili da razgule!!! Turski Sultan ih spasavao i naseljavao na dijelove pod Otomanima pa tako su dosli Jevreji i u Bosnu. I sad bi ti isti Spanci ( cigani ) da uzmu blago, i to nase !!! Da nije ovo sta povezano sa napoadom juce ??????????? Hoce da nam otmu nasu istoriju !!!
Ne daj Hagadu. Ako im das, nikad vise nece doci u Sarajevo!
dokumentarac o hagadi ko ne zna http://vbsb.info/n4a6n5z-n7n3w
Nikad nijedan dokument bosanske državnosti ili istorije davati VAN. Hiljadu puta su nas zaj... Ja čak sumnjam da je original Hagade otišao papa kada ga je Žak Klajn inače jevrej, dao "velikodušno" restaurirati. Sistematski se uništava sve što počinje Bos. Čak i ovi naši zeleni pojma nemaju ko su im preci i sve nešto trče u Tursku koja je inače ovdje bila okupator kao i svi drugi.
kolko ima do politicara nasih jos vise ima i do direktora muzeja.
Tu Hagadu ce vahabije da oskrnave i onda ce Izrael da bombarduje Sarajstan,a ameri ce ih malo grditi za to al eto nisu namerno...izvinte...DUPLI ArSINI...
neka te je sram drzavo, zemaljski muzej zatvoren "mrtav". eh to je kada nam opancari sjede u vladi..sramota, sramota...
nije to kriva samo vlada. muzej treba vecim djelom da se odrzava sam od sebe tj. posjetama. tako da srajlije neka se zapitaju kada su zadnji put bili tamo i doprenjeli ocuvanju muzeja jos kada je naravno radio.