Jakob Finci vec dvije godine pokusava da izvuce Hagadu iz muzeja I da je proda Amerima. U tom cilju je cak uspio da se ubaci u Upravni odbor muzeja. Finci je "vruca musterija" u svim kockarnicama, lijeceni hazarder I kockar I treba ga razumjeti. Njemu ne treba Hagada ni suzivot vec novac! Njegov "brat po porocima" je Eli (Lilo) Tauber najveci kicos I hohstapler koji hoda bistrickom stranom. Duzan je cak I pticama na grani. Medju samim jevrejima vazi za varalicu I covjeka koji je stare sefardske relikvije prodavao na crno po Izraelu. Otuda je protjeran, doslovno. TEG U LEDJA JE DOBIO ZBOG DUGOVA A NE ZBOG TOGA STO JE JEVREJ!
Ne sramoti se Eli. Savjetujem da odes sa Sabahom kod Loge...nek Vas covjek malo pregleda. Mozes prodavati maglu dosljama, ali raja te zna...ko si I kakav si... HOHSTAPLER. Podravio te Ibro Hadzibajric. Pita hoces li I ove godine traziti pare za onu pricu o zajednistvu I komsiluku :)))))
Ćaršijaner sa bistriĆke memli mahale govori istinu. Svašta čovjek da doživi. Čekamo istragu pa ćemo vidjeti kakvi su dugovi u pitanju, a do tad ako imaš informacije idi na policiju i pomozi istragu.
Prikaži sve komentare (230)