Kultura
18

Nakon Mostara “Sjajni momci” stižu u Sarajevo

Klix.ba
Nakon uspješnog prvijenca u Mostarcu, hit predstava "Sjajni momci" doživjet će i sarajevsku premijeru u petak, 8. jula u 20:30 sati, u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

“Sjajni momci”, Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović do suza su nasmijali publiku u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, koji nije bio dovoljno veliki da primi sve one koje su željeli pogledati predstavu, a ovaj regionalno popularni trio obećava dobru zabavu i u Sarajevu.

"U Mostaru je bilo odlično. Sudeci po posjećenosti i reakcijama publike više smo nego zadovoljni. Ovo je predstava je za sve generacije koji vole pozorište i naš mali ‘glumački trijumvirat’. Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo da zaigramo u BKC-u".

Predstava "Sjajni momci" je rađena po tekstu Neila Simona u originalu "Sunshine Boys". U predstavi se Nadarević i Bašić pojavljuju kao dva penzionisana komičara, Hari i Ali koje Harijev sestrić Zlatan (Moamer Kasumović) poziva da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji. U emisiji Hari i Ali treba da izvedu svoj proslavljeni skeč "Kod doktora". Međutim, problem je što su njih dvojica prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični fijasko furiozo.

Ulaznice za ovu predstavu su već u prodaji i mogu se kupiti putem stranice kupikartu.ba i na biletarnici Bosanskog kulturnog centra.