Kultura
126

Rasprodana predstava "Sjajni momci" u Sarajevu, zakazan novi termin

Piše: A. P.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sjajni glumački trojac Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović nakon mostarske premijere predstavit će se ovog petka i sarajevskoj publici u Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice za komediju "Sjajni momci" rasprodate su već u ponedjeljak te je zbog velikog interesovanja zakazan i novi termin.

"Mislim da ćemo pokazati predstavu koja je relevantna za pozorište, za glumce, za njihov život, patnje, sreće i nesreće na sceni i borbe za kruh", kazao je Nadarević, dok je njegov mlađi kolega Bašić dodao kako su nakon desetak godina na televiziji slijedili prirodan tok stvari i nastavili saradnju.

Teatru su se vratili jer ih je on, kako ističu, i formirao.

"Prije svega preferiramo taj živi kontakt s publikom i u tome zaista uživamo. Tražeći tekstove naišli smo na tekst Neila Simona koji je odgovarao našim godinama. Rijetki pisci pišu za treću dob i glumce kao što smo Mustafa i ja", dodao je Bašić.

Prisjetio se i kako se ekipa pripremala kod Nadarevića u Rijeci, nakon čega su sve do mostarske premijere radili u Sarajevu.

Najmlađi član ekipe Moamer Kasumović nije krio sreću što nastavlja saradnju sa starijim kolegama od kojih je mnogo toga naučio te je otkrio da su kroz ovaj tekst pokušali vratiti dignitet glumcu i pokazati se u drugom svjetlu.

"Ljudi su nas navikli gledati na malim ekranima, ali ja vjerujem da mi možemo bolje, ljepše i više. Drago mi je da sam sa Mustafom i Senadom postao prvenstveno prijatelj, a i kolega jer od njih kao mlad glumac puno naučiš. Akademija te nauči osnovama, ali kad te bace u mašineriju, onda se snađeš ili ne snađeš, a njih dvojica su bili tu za mene dok smo snimali seriju i dalje kroz karijeru", poručio je Kasumović.

S obzirom na to da su ulaznice za 8. juli u 20:30 sati rasprodane, "Sjajni momci" su novo druženje s publikom najavili za 16. juli.