Kultura
123

Na setu filma "Preko mosta ljubavi": Park Zrinjevac pretvoren u filmski set

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U Mostaru je danas u gradskom parku Zrinjevac počelo snimanje filma "Preko mosta ljubavi", mlade splitske rediteljke Kristine Barbarić.

Ovaj film je neobična ljubavna priča dvoje mladih ljudi čija je radnja smještena u podijeljenom Mostaru, gdje se dva glavna aktera bore za svoju ljubav na sve moguće načine.

Glavne protagonisti filma su Barbara, koju glumi sama rediteljka, i Emir, kojeg je utjelovio Ante Babić, također porijeklom iz Dalmacije.

Portal Klix.ba bio je na setu filma gdje smo razgovarali sa rediteljkom Barbarić koja nam je kazala da je prva klapa filma snimljena u Međugorju.

"Nakon uskrsnih praznika nastavlja se snimanje u staroj jezgri grada gdje ćemo se najviše bazirati na Stari most", kazala je ova mlada redateljica.

Babiću, 25-godišnjem nogometašu, ovo je prvo glumačko iskustvo.

"Kontaktirala me Kristina i kazala mi kako sprema film. Prošao sam na audiciji, odgovarao sam karakteristikama glavnog lika, a i scenarij mi se svidio. Prije ovoga filma, nisam imao nikakvo iskustvo u glumi", rekao nam je on.

Na današnjem setu sreli smo i glumca Kristijana Pandžu kojem je u ovom filmu pripala uloga "mudraca".

"S obzirom na to da već imam iskustva s glumom pristao sam na ovu ulogu. Svako novo iskustvo dobro dođe", kazao je kratko ovaj simpatični momak.

U filmu glume i Anamarija Marić, Robert Hodžić, Gabrijela Čarapina, Anita Šimić, Dubravka Mijatović, Miro Šetka, Mirela Šetka, Ivo Jerković, Toni Čolina, Petar Dugandžić, Azer Ajeti, , Josip Skoko i Ante Luburić.