|

Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku

Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku
24
Piše: M. H.
25.12.2015. u 13:00
0
komentara
24

dijeljenja
Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku
Sinoć je u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra TK izvedena monodrama „Iz moje duše“, Remire Osmanović, za koju je tekst pisala Senade Šahović, a koju su režirali Adnan Mujkić i Jasmina Čelebić, u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle.
Predstava "Iz moje duše" je ispraćena iskrenim ovacijama i višeminutnim aplauzom.

Monodrama je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, ženu majku, suprugu, temelj kuće i porodice. Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske, do suza su se svi smijali situacijama u kojima su našle, a na kraju su svi osjetili bol majke Srebrenice.

Režiser ovog projekta Adnan Mujkić zadovoljan je uspjehom koji je ova premijera ostvarila.

Ocijenio je da predstavom napravljen iskorak u repertoarskom promišljanju članova iz Pozorišta mladih Tuzle.

Autorica teksta Senada Šahović zahvalila se svima koji su došli da čuju ono što je ona napisala riječima i pokretom glumice Remire Osmanović.

"Nadam se da sam uspjela kod publike probuditi emocije, sjećanja na žene uz koje smo odrastali kao i saosjećanje sa boli Srebreničke majke i svih žena koje su doživjele bilo kakav gubitak", kazala je Šahović.

Nakon premijere, u holu BKC-a TK, uslijedilo je predstavljanje domaćih proizvođača i firmi, pod sloganom "Domaće je najbolje", koji je pripremila novinarka Amele Galešić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.