{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku

25.12.2015. u 13:00
24
0
Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku
24
Monodrama "Iz moje duše" oduševila tuzlansku publiku
Sinoć je u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra TK izvedena monodrama „Iz moje duše“, Remire Osmanović, za koju je tekst pisala Senade Šahović, a koju su režirali Adnan Mujkić i Jasmina Čelebić, u organizaciji Pozorišta mladih Tuzle.
Predstava "Iz moje duše" je ispraćena iskrenim ovacijama i višeminutnim aplauzom.

Monodrama je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, ženu majku, suprugu, temelj kuće i porodice. Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske, do suza su se svi smijali situacijama u kojima su našle, a na kraju su svi osjetili bol majke Srebrenice.

Režiser ovog projekta Adnan Mujkić zadovoljan je uspjehom koji je ova premijera ostvarila.

Ocijenio je da predstavom napravljen iskorak u repertoarskom promišljanju članova iz Pozorišta mladih Tuzle.

Autorica teksta Senada Šahović zahvalila se svima koji su došli da čuju ono što je ona napisala riječima i pokretom glumice Remire Osmanović.

"Nadam se da sam uspjela kod publike probuditi emocije, sjećanja na žene uz koje smo odrastali kao i saosjećanje sa boli Srebreničke majke i svih žena koje su doživjele bilo kakav gubitak", kazala je Šahović.

Nakon premijere, u holu BKC-a TK, uslijedilo je predstavljanje domaćih proizvođača i firmi, pod sloganom "Domaće je najbolje", koji je pripremila novinarka Amele Galešić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: