Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Miso Maric nije Mostarac
rodjen je u Rudom ili kako se vec sad zove ali nema veze ..Mostarac je u srcu ..a to pika.
Mišo i ostali mostarci u bijelom svijetu imaju gdje doći zahvaljujućii mostarcima, podvelešcima, gačanima, dubravcima, stočanima, čaplincima.... I nemojte vìše veličati taj mostarluk. Islam bi se izbrisao u Mostaru da nije bilo rata. Mostarski muslimani su se takmičili u dokazivanju odanosti ideji "bratstva i jedinstva". Bilo je "in" davati kršćanska imena djeci. Ismijavale su se tradicionalne islamske vrijednosti koje su vijekovima odrzavane u Mostaru.
Ja pa sta? sta si ti htio reci? da je islam odbranio Mostar? Haj ne seri rahmeta ti nenina. Sticajem okolnosti ti isti Gacani , Nevesinjci i ostali su ostali u Mostaru. Koliko znam a znam dobro je sam i sam jos o Marta 92 branio Mostar kad su protjerani iz Gacka i Nevesinja puskom si ih morao goniti da se obuku. Koliko znam predtavnik Islamo je krio hranu i maslo u dzamiji kad niko nije imao sta jesti.
Ne postoje krscanska niti muslimanska imena.Sva ta imena su semitska imena doduse neka pogresno izgovorena radi rimljana,odnosno latinskog jezika pa je Isa postao kristus,a Safija -Sofija... Inace po islamu obaveza je davati lijepa imena i nigdje decidno ne stoji koja su to "muslimanska" imena
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
moj Mišo i sam znaš da pravih Mostaraca ima veoma malo tako da se ne trebaš previše naprezati. Pravi to manje-više znaju 😉
@WinsClenT3 pravih Mostaraca nema zato sto su kliznuli 92 put Evrope, a oni koji po vašim pogledima nisu pravi, su ostali i obranili ovo malo sto je ostalo od hvo, pa tako i Mišo drzi predavanja odnekud tamo daleko.
@beskorisni Ne seri. Siris lazi ja samo bio u Mostaru - obucen od Marta 92 do zatvaranja u Junu 93 a 94 sam se odselio jer su te iste (SDA) Islamske vrijednosti prodali firmu za koju sam radio Povelescu.
Kako je ovo dobar čovo.
@NoridovPovratak vraticemo mi mostarske srbe :D