Pod istim krovom
0
MESS ili Laboratorija Sarajevo
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li je neko od vas koji komentarisete pratio ovogodisnji mess? Ili mess prije 5,6...10 godina? Ovo sta su napravili od messa je sramota! Samo publiku treba uvjeriti da je to odlicno i da tako treba. Moze se pretpostaviti da ce autor ovog teksta dobiti ovogodisnju nagradu messa za naj novinara. Odlicna je to taktika, nema sta!
ovu isfrustriranu balavurdiju sto komentarise na ovim stranicam malo spustit na zemlju, uputit ih na stranice njihovog domena o ovdje ih zamolit da nas postede svojih primitivizama, jer su i nas i svijet dovoljno isfascinirali... ...u stvari , kad malo bolje razmislim, mogli bismo nasu ekstremnu toleranciju napsrama verbalne banalnosti prodati svijetu kao model vrhunske tolerancije, uz toleranciju prema turbo-folkerima koju za novu godinu mozem cuti i po gradskim kafanama sarajeva.... zasto ne prodati ono sto imamo?
\" ... zbog kojih se, unatoč svemu, valja baviti sarajevom, i u krajnjem, živjeti u njemu.\" - Ime grada piše se velikim slovom. Ima li neko ko lektoriše tesktove na portalu? Što se tiče sadržaja teksta, mislim da se radi o tipičnoj kvazi-elitističkoj interpretaciji određenih fenomena u prijeratnom i poslijeratnom Sarajevu, koja je, između ostalog, odgovorna što današnjem Sarajevu \"fali duha.\"
Dobar članak, hoćemo Asimaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
http://www.wordwebonline.com/search.pl?w=mess nam daje definiciju engleske rijeci \"mess\" (za imenicu): 1. A state of confusion and disorderliness 2. Informal term for a difficult situation 3. Soft semiliquid food etc. Tj. : 1.Stanje zbunjenosti i dezorijentiranosti 2. Neformalni izraz za tesku situaciju 3. Meka polutecna hrana (prepustam asocijacu citatelju) itd. Koje vam od ova tri ponudjena znacenja izaziva najzivlje asocijacije iliti slicice pred ocima kada cujete termin \"MESS\"? Ja cu se suzdrzati od komentara. Ostavicu to autoru teksta...
Marketing, ili ti ga prodavanje ovo malo kredibiliteta sto ga autor texta ima za saku dolara. @Pipo: Sarajevo od prije 20 godina je socijalisticko Sarajevo, dok je ovo danas kapitalisticko... otuda toliko licemjerja i prostitucije. Trebace godina dok to postane drustveno prihvatljivo, a da ce se promjeniti, nece!
Odlican clanak. Redovno pratim Vase kolumne i svaki put, ma koliko bile surovo iskrene, ne mogu da se otmem utisku da zrace negativnom energijom i pokazuju samo tamne strane Sarajeva i Bosne. Ovaj put je rijec o jednoj, od mnogih, prelijepih stvari koje se desavaju u nasem gradu i zemlji, stvari zbog koje volim svoj grad... a ima ih jos, samo je mudrost znati uzivati u njima, a negativne stvari potisnuti koliko je moguce. Zao mi je sto ove godine nisam mogla prisustvovati na MESS-u, studentske obaveze u dalekom Becu su mi uskratile to zadovoljstvo...
Da, nekad je bilo lijepo gledati na Mess-u predstave Boba Wilsona, Christopha Marthalera, Eugenia Barbe ili Eimuntasa Nekrošiusa, narocito ovog zadnjeg. Samo sto takvih predstava na Messu odavno nema i ne znam sta se to ima hvaliti. Ove godine, uz repertoar obavezno ide i cir na zelucu.
majmun ti je babo, orangutane!
Ne rise majmune. Djevojka dobro zbori.
a ti bas dobro lazes!
bas dobro pises!
Eh Ahmede kad bi mogli opet imat Sarajevo prije dvadeset godina...grad Kulture i multi u svemu,grad tolerancije i najboljih grupa muzike,itd... NOSTALGIJA,sve u svemu treba se radit za misao i raznovrsnost kultura,pravit teatre i domove kulture,to je TO! BiH4EVER!