Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije kultura u pozoristu, nego se narod uci kulturi od vrtica, da bi sutra kulturan dosao u pozoriste. Sarajevo grad malogradjana i polupismenih ljudi,losih glumaca, jos gorih sportista. U muzej nije uslo ni 5% stanovnika Sarajeva. Dakle, kulture nema u narodu.
Danijela Kristić koja je predložila moratorij je završila Pravni fakultet u Travniku. Svi provjerite i uvjerite se. Dok nam takvi kadrovi predlažu moratorije koji su u suprotnosti sa zakonima, nećemo naprijed. Da je sreće, taj fakultet ne bi ni postojao, a dočekali smo da nam njihovi pravnici sprovode silu i pravno nasilje.
@klixoris Bosanski kulturni centar u Sarajevu je Vlada Konaković-Kojović predala u ruke tehničkoj sekretarici koja je završila Mašinsku, a saznaje se da je i 2018. ekspresno za tri dana završila Travnički fakultet u nekom isturenom odjeljenju u Kiseljaku, ili je u pitanju poseban kiseljački fakultet, ne znam ali koliko znam nedavno je direktoru Kukavici istekao mandat i trebao ga je zamijeniti neki SDA kadar,
@klixoris 2. znači ovaj potez NiP-a služi samo i jedino toj svrsi da Adži-Gavrilo i Peđa Valter stopiraju izbor direktora dok ne obore vladu, ne bi li postavili za direktora onog šizofreničara damira nikšića ili neko krme njemu slično a njihovo. Mislim i SDA su krmad ko i svi al u tome je fol cijelog ovog Naš Nakot & S(DP)tranačka nePravda cirkusa. Boli sve njih neka stvar za kulturu, samo su pare bitne i moć da jedni drugima otimaju hljeb iz usta.
Vidio prilog o ovome na n1. Liku sa slike broj 3 je curila slina iz nosa bas u trenutku kada ga je kamera zumirala. Kada gledam ove face i kako su obuceni, zaista bih se slozio da kultura lose stoji. Ruzno brate na svaki nacin. Ovaj Emir nije u stanju da opere kosu i sredi frizuru malo. Pa za to mu treba 10-15 km.
Koliko je glumac Chivas namjestio kesa Zalici za filmove koje nikad nije snimio, tu je i Purivatra, hoce li iko o tome pricati, naravno da nece jer se u to ne smije dirati, pogotovo karatista iz vogosce Alikadic, koji nije nikad ni usao u teatar
Asimove pudlice, Hadzilordchivas i karatista iz Vogosce Alikadic pricaju o kulturi, o majku vam hebem SDAovsku
222
sve starije ljude pred penziju vidis....a sto se tice omladine glumaca u Sa....to je sve na drogama. Dobra kultura nema sta
Stalno se kasni sa rekacijama i na pogrešnim mjestima kao što je ovo danas. Uvijek bi krivio prvo direktore JU pa ministre za kulturu, pa stranku na vlasti. Pitali mo se zašto je do 2008. išlo sve kako treba? Treba samo ispitati poslovanja JU do te godine kao i sve ministre za kulturu i sve će biti jasno
Vi hocete da vas pazi STOKA koja je jedini dodir sa muzejem i kulturom imala kad je prolazila do obližnje Givikthane da se stereodima napuhuje ko pneumatik sa ljetnom šarom
Jos jednom je prvi nastavnik fiskulture u Kantonu Sarajevo pokazao da mu je u interesu samo uhljebljenje vlastitih kadrova...namirisao vecinu u skupstini pa konta covjek ne bi bilo lose sve stopirat dok ne postavimo svoje upravne odbore i direktore pa da zaposljavamo svoje pulene ko ljudi.
Kultura u Sarajevu je davno umrla
Bit ce moratorij ukinut cim cetvorka postavi svoje nestranacke direktore poput Envera Hadziahmetovica i Senade Bosno koji ce onda sigurno da zaposljavaju svoje nestranacke kadrove iz Naroda i Pravde.
Krajnje je vrijeme da se "ustanove kulture" okrenu onome od čega se živi i da svojim radom priskrbe sredstva za normalno funkcionisanje! Ako to nisu u stanju, ne trebaju nam kao kamen oko vrata, koji reže granu na kojoj sjedi. Umjesto što su potrošili milione na "kulturu", bolje bi bilo da su kupili nove trolebuse i/ili autobuse na plin GRAS-u, da se ne gušimo u njima i ne čekano satima.
Nek se Direktori ovih ustanova ne brinu..cim Konakovic i ekipa postave svoje stranacke upravne odbore i direktore moratorij ce biti stavljen van snage..namirisali da imaju vecinu pa kontaju ne bi bilo lose stopirat sve da mozemo uhljebit svoje kadrove kad preuzmemo vladu.
Pa ovaa zabrana zaposljavanje ce biti na snazi dok nova vlada ne sjedne u fotelje i ne postavi svoje kadrove...odakle ideja Kulturnim ustanovama da tu postoji jos neka logika i pozadina.