Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IZJASNJAVANJE NEMA NIKAKVE VEZE. BITNI SU GENI I TO JE SVE. JA PREDLAZEM DA SE NA POPISU UVEDE RUBRIKA ZA GENETSKO KLASIFICIRANJE LJUDI A U NEKOJ SKOROJ BUDUCNOSTI I DA SE UVEDE GENETSKO TESTIRANJE I DA SE URADI KLASIFIKACIJA GENA TJ KORELACIJA SA TURSKIM GENIMA. PA NEKA SE ONDA SRBI IZJASNJAVAJU KAO PRAVOSLAVCI KOJI IMAJU TURSKE GENE A U PASOSIMA IM PISE DA IM JE DRZAVLJANSTVO: BOSNA I HERCEGOVINA.
Kakva su pitanja kako ti se izjašnjavo djed.To je nepravilno.Pravilno je ...kako su ti izjašnjavali djeda? Moga su izjašnjavali Svrbinom...a bio Mustafa,a nena Kadira,a svrbi...a ja imam rubriku neopredijeljen...toliko o tadašnjoj vlasti!
@prc Hvala na tim informacijama Pozdrav
Znaš koliko volim te\"egzotične destinacije\"da ne nabrajam... zaboli me q.ac za njima pogrešno si informisan Ja samo VOLIM Bosnu i Hercegovinu a u BiH najviše onih 1% :)))))
Posjeti crkvu u Rimu tamo pociva Katarina Kosaca bosanska kraljica,crkva se zove Santa Maria in Aracoeli ,Catharinæ reginae Bosnensi Stephani ducis santi sab bae, sorori et gnere Helene, et domo principis Stephani natae Thomae regis Bosnae Vxori qvantumvixit annorum lilli, et obdormivit Romae Anno Domini MCCC, LXXVIII, DIEXXV, oteobris monumenum ipsius scriptis positu. pise iznad groba,nidje vlaja,rasana,srblja.Valjda bi bio red da se napise da ima smisla.
Jao odgovora...a ha ha ha ha aaaaa DOKAZE,ČINJNICE na sunce brišete sve moguće što ima veze sa Bosnom i bosanskim a govorite\"nismo se odrekli Bosne...\"ccc koji dvoličnjaci,ma neka ste MI nismo,Bože sačuvaj,NIKAD kako se odreći svoje domovine,to je nemoguće
SRBI IMAJU LOSE TURSKE GENE I GENOCIDNI NAGONI KOD SRBA SU POSLJEDICA LOSIH TURSKIH GENA.
Ako se niste odrekli zasto onda ukidate pridjev Bosanski iz imena gradova i inace svega ostalog? Da li to znaci da se ti izjasnjavas kao Bosanac?
Malo o procentima Ja recimo živim na 1%,Brčko distrikt Bosne i Hercegovine,malo procenata,šta više veoma malo ali je i VEOMA značajno,zašto pa zato što je Brčko distrikt BiH striktna nadlečnost BiH i zato što taj,praktično treći entitet(policija,skupština,vlada...)dijeli gen.oci.dnu tvorevinu na dva nepovezana dijela.... 1% jeste malo ali je zato za Bosnu i hercegovinu veoma značajno eto toliko o procentima
ma kakve pjesmice i recitacije i slike kokosije pastete na sarenim krpama -nego jel argeta il podravka grb.Ko to gleda,evo me u BL ,sjedim u basti kafica i divim se ljepoti mog grada i moje Bosne.
HENRY VIII JESTE BI O VLADAR ENGLESKE I VELSA I SKOTSKE I IRSKE, ALI NIKAD NIJE NOSIO TITULU DA JE VLADAR NARODA U VELSU, RAZLIKUJES LI ..KAO NA PRIMER KRALJE VSE SRPSKE ZEMLJE,ZNACI I SASA,I GRKA,ARBANASA I SRBA AL TITULA TVRTKA JE EXPICITNA JER NE POMINJE BOSANCE U BOSNI,ILI HUMU VEC SRBE U BOSNI HUMU,ZAPADNIM STRANAMA..I LEPO KAZE PORED BOSNE NAVODI HUM,ZAP.STANE..SVE REGIONE A JEDNU NACIJU U NJIMA!
VIDITE DA SU BILI PRVO IZNAD JAJCA I SPUSTILI SE DO NJEGA
Btravo za ekipu i ideju! A za komentatore - nista. Njima ne treba NISTA.
Ali ipak mi nismo izvodili svoju djecu na streljanje kao sto srpski zandarmi uradise u Kragujevcu 1941.g. Ostalo je zabiljezeno da je jedan njemacki vojnik cak odbio da puca i stao u red sa djecom, ali od zandarma koji su nosili puske ni jedan. A kako se ono zvase onaj junak sto predje na stranu Turaka na Kosovu pa donese prevagu Turcima. Udari bracu s ledja. Vuk Brankovic tako nesto.
Jedini koji nemaju veze sa Bosnom su oni koji je se i odricu. Kralj srbljem jer su mu bili podanici.I engleski kralj Henri je bio kralj Engleske,skotske,Velsa i Burgunda sto neznaci da je bio Velsanin ili Francuz.A sto se tice Bosnjaka,evo obican dostupan primjer u dodikovim Nezavisnim je izlazio feljton o trapistima koji obiluje zapisima iz tog vremena ca.1826. Nigdje ama bas nigdje i nikakvo drugo ime za stanovnistvo se nespominje do bosnjaci muhamedanci i kstjani a turke se spominje kao okupacionu silu.Eto tu nemoze svak napisat sta pozeli.A imas i putopise i zapise kroz Banjaluku Mate Knezevica,putopisci od rimskih pa dd 19stoljeca ne spominju srbe,doduse spominju vlahe/torlake koji su sluzili/servil kao stocari ili panduri u krajinama,a maho pravoslavne vjere