Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prema popisu iz 1991. u Zenici je živjelo cca. 27.000 Hrvata, dok je prema ovogodišnjem blagoslovu kuća u pet zeničkih župnika statistika i više nego alarmantna. Naime, kako smo doznali u zeničkom dekanatu živi cca. 4.000 Hrvata, mahom srednjovječne i starije dobi. Nažalost, iako svjedočimo nestanku jednog naroda iz jednog velikog područja, nitko se ne želi zabaviti s tim problemom, nego se svi ponašaju kao da ih se to ne tiče.
ISTINA gdje god nije bilo HVO-a, poput Sarajeva, Zenice i Goražda, danas tamo nema ni Hrvata. Očito ovakva situacija savršeno ide u prilog hercegovačkoj hrvatskoj politici koja teži sve Hrvate okružiti u jedinstven teritorij koji obuhvaća granice nekadašnje Herceg-Bosne.
konačno i od tebe jedna pametna. HDZ se tako ponaša od svoga početka-bitni su samo Hercegovci a središnja Bosna ,Posavina i ostalo koga zanima. Vidjeh pred neke izbore plakat neke Hrvatske stranke gdje piše-glasovi iz srednje Bosne za fotelje u Hercegovini. I ne bježe drug moj samo Hrvati sa ovih prostora nego svi koji imaju mogučnost. Samo što je njima mnogo lakše snaći se za posao jer imaju dvije putovnice. sve je to sraćunata politika SDA-HDZ nabijem i njih i njihove birače.
jutarnji list se sjetio Zenice http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/masovni-egzodus-iz-najzagadenijeg-grada-europe-u-posljednjih-25-godina-otislo-je-23000-hrvata-uskoro-ce-tamo-ostati-samo-crkve/5756327/
ovo je za debile
@glupan_96 taman ćeš onda ti uživati u ovome
ja mogu uzivat samo u sexu sa tvojom mamom i sestrom
Veoma je lijepo kad se zabilježe ovakva dešavanja, šteta što nema više snimaka i što se ovakve vijesti svode na "crticu" umjesto da se ističu.