Kultura
10

Koncert "Poklon gradu": Croatian Rhapsody, Lord of the dance i drugi odlomci oduševili Zeničane

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je održan koncert "Poklon gradu" kojeg je organizovala dirigentica i profesorica solfeggia Aldina Aganović sa svojim radnim kolegama i učenicima.

Posjetitelji koji su večeras ispunili veliku dvoranu Bosanskog narodnog pozorišta nešto više od sat vremena imali su priliku uživati u izvrsnoj klasičnoj muzici, ali i obradama koje su za njih pripremili muzičari, magistri i nastavnici Osnovne i Srednje muzičke škole u Zenici.

Večerašnji koncert ujedno je bio i prilika da svi oni gradu pokažu šta umiju te da izađu iz okvira u kojem su koncerte održavali samo povodom državnih ili nekih drugih praznika.

"Ovo se desi kada se mnogo ljudi uključi u dobru stvar. Ovaj grad je ovo zaslužio, a mi mu poklanjamo ovaj koncert i želimo svaki mjesec i vama poklanjati muziku koju volimo i za koju smo se školovali", kazala je Aganović.

Na večerašnjem repertoaru muzičari su odsvirali i odlomke Croatian Rhapsody, Amazonic, Lord of the dance te brojne druge koje je publika nagradila velikim aplauzom.