Koncert hora "Suncokreti": Pozorište mladih mjesto pravog dječijeg stvaralaštva

Klix.ba
15.12.2015. u 16:11
0
0
Koncert hora "Suncokreti": Pozorište mladih mjesto pravog dječijeg stvaralaštva
0
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Današnjom promocijom spota za "Pjesmu Suncokreta" najavljen je koncert Hora za male i mlade "Suncokreti" koji će se održati sutra, u srijedu, 16. decembra, 2015. u 20 sati u Pozorištu mladih Sarajevo na kojem će promovirati svoj album.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta po cijeni od 8 KM. Koncert na kojem će nastupiti preko 50 mališana obogatit će i kompozicije koje će izvesti polaznici Pop-rock škole gitare, kao i balerine i instrumentalista na saksofonu, djeca Osnovne muzičke i baletske škole «Novo Sarajevo» koja je partner Hora. Na albumu se nalazi dvanaest kompozicija, a nakon održanog koncerta album će se moći preuzeti sa oficijelne stranice BH Telecoma www.bhtelecom.ba.

"Saradnja sa Suncokretima je super početak novog desetljeća drugačijih zbivanja i prilika za djecu da pobjegnu od računara i igrica i vrate se onom najljepšem – pjesmi i druženju", istakao je Mario Drmać, direktor Pozorišta mladih koje je domaćin sutrašnjeg koncerta, te istakao kako punog srca podržava ovaj projekat i očekuje veliku posjetu.

Autorski tim koji čine Nedžad Merdžanović i Hamdija Salihbegović posebno se zahvalio svim partnerima, sponzorima i prijateljima na kvalitetnom i profesionalnom radu ističući da je ovo prilika da se na treću generaciju prenese stvaralaštvo za djecu.

"Ovaj cijeli projekat je odgovor na aktuelno stanje društva u kojem je ugušeno i ugašeno sve što ima s djecom koja su u trećem planu", istakao je Merdžanović.

Najavljujući nastup i polaznika Pop-rock škole gitare koji će izvesti kompozicije "Tico, tico" i temu iz Pink Pantera, Salihbegović je naglasio kako je cijeli posao na albumu urađen kvalitetno i profesionalno te da će djeci rad na cijelom projektu ostati u sjećanju kao sjajno druženje.

Kao voditeljici hora Almi Karić je bila iznimna čast da bude dio ovog projekta u kojem su mališani od pet do devet godina pokazali zavidnu razinu ozbiljnosti u svom radu a neki, iako nisu još ni naučili čitati, naučili su sve tekstove pjesama napamet.

"Kao muzičkom pedagogu važno mi je što smo direktno uticali na dječiji ukus i to su muzički počeci na zdravim temeljima. Ovaj album predstavlja pravo zdravo dječije stvaralaštvo, na kojem su muzika i tekstovi prilagođeni djeci i potpuno je edukativnog karaktera", zaključila je Karić.

Kao i album, koncert u Pozorištu mladih bit će realiziran uz podršku BH Telecoma i UniCredit Bank, te kompanija Pal-E, Bejtovic Communications, Triptih, Cali Vita i uz medijsku podršku radija Antena Sarajevo.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: