|

Suncokreti pjesmom i muzikom ispunili srca svih generacija

Suncokreti pjesmom i muzikom ispunili srca svih generacija
251
Klix.ba
17.12.2015. u 15:53
0
komentara
251

dijeljenja
Suncokreti pjesmom i muzikom ispunili srca svih generacija
U prepunom Pozorištu mladih u Sarajevu sinoć je promoviran prvi album Hora za male i mlade "Suncokreti".
Više od 50 mališana je pjevalo kompozicije koje su autorski rad Nedžada Merdžanovića i Hamdije Salihbegovića, dok su dio repertoara bile i kompozicije koje i današnji roditelji pamte iz svog djetinjstva. Uz podršku polaznika i polaznica Pop-rock škole gitare, te balerina i mladog saksofoniste Isaka Mazraka iz Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" pozorišnom salom ispunjenom do posljednjeg mjesta odjekivala je dječija pjesma koja je ispunila srca svih generacija. Budući da je i koncert kao i album realiziran uz podršku BH Telecoma, već sada je dostupan za besplatno preuzimanje sa oficijelne stranice BH Telecoma.Nasmijana lica i roditelja i djece svjedoče o iznimno uspješnom koncertu koji je one starije podsjetio na djetinjstvo a mlađima ponudio rijedak događaj primjeren njihovom uzrastu.

"Prezadovoljni smo koncertom i reakcijama publike i to nam je najbolja nagrada za sav višegodišnji trud i vrijedni rad u muzičkom stvaralaštvu za najmlađe», istakao je Nedžad Merdžanović i zahvalio svima na posjeti i podršci. Među pjesmama koje su sinoć izvedene su i dobro poznate kao što su "Najbolja mama na svijetu", "Kad bi svi ljudi na svijetu", te "Deset ljutih gusara", a sigurno je da će najmlađi pamtiti i kompozicije autorskog tima kao što su "Pjesma Suncokreta", "Prijatelji", "Ljubav", "Nebo i planete"."Pozivamo sve zaljubljenike u dječije muzičko stvaralaštvo i simpatizere 'Suncokreta' da besplatno preuzmu svoj primjerak albuma na bhtelecom.ba i uživaju kao što smo i mi uživali u druženju dok je album nastajao", istakao je Hamdija Salihbegović, pod čijim su rukovodstvom polaznici pop-rock škola gitare izveli četiri kompozicije kojima je i otvoren koncert.

Među kompanijama koje su podržale realizaciju ovog jedinstvenog muzičkog projekta za djecu su i UniCredit Bank, Cali Vita, Pal-E, Triptih i Bejtovic Communications, dok je medijsku podršku posebno pružio radio Antena Sarajevo.

Kompletan album Suncokreta može se preuzeti na ovom linku.

Objavu albuma i koncert je pratila i promocija novog spota za “Pjesma Suncokreta“ koja se može pogledati na oficijelnom YT kanalu Hora, a više o aktivnostima Hora može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.