|

Hor za male i mlade Suncokreti koncertom promoviše prvi album

Hor za male i mlade Suncokreti koncertom promoviše prvi album
41
Klix.ba
10.12.2015. u 10:07
0
komentara
41

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
U srijedu, 16. decembra, 2015. u Pozorištu mladih Sarajevo, sa početkom u 20 sati Hor za male i mlade Suncokreti i Pop-rock škole gitare održat će koncert kojim će promovirati svoj prvi album i spot za "Pjesmu Suncokreta".
Na albumu se nalazi dvanaest kompozicija, a nakon održanog koncerta album će se moći preuzeti sa oficijelne stranice BH Telecoma.

"Album poklanjamo djeci Bosne i Hercegovine i svoj djeci svijeta", ističe Nedžad Merdžanović napominjući da je album rezultat četiri godine djelovanja 'Suncokreta' tokom kojeg se posebno vodilo računa da svi tekstovi, muzika, aranžmani budu prilagođeni dječijem uzrastu.

"Album donosi dvanaest kompozicija od kojih je šest autorsko djelo našeg kreativnog tima, među kojima je i naslovna 'Pjesma Suncokreta', te 'Prijatelji', 'Putujemo', 'Nebo i planete', a roditelje ćemo sigurno podsjetiti na kompozicije uz koje su odrastali kao što su 'Najbolja mama na svijetu' ili '10 ljutih gusara", najavio je Merdžanović neke od sadržaja albuma koji će biti izvedeni na koncertu na kojem će nastupiti preko 50 mališana.

Također, koncert će obogatiti i kompozicije koje će izvesti polaznici Pop-rock škole gitare, kao i balerine i instrumentalista na saksofonu, djeca Osnovne muzičke i baletske škole "Novo Sarajevo" koja je partner Hora.

"Pozivamo sve roditelje i mališane da uživaju u muzičko-scenskom događaju koji smo i u audio i u video formatu pripremili prema vrhunskim standardima kako bismo stvaralaštvu za djecu dali značaj koji zaslužuje", poručio je Merdžanović ispred cijelog kreativnog tima Hora Suncokreti.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta mladih po cijeni od 8KM.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.