Kultura
15

Književne karavane 2016, čvrsta saradnja Društva pisaca u BiH i Ambasade Švicarske u BiH

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Društvo pisaca u BiH u saradnji s Ambasadom Švicarske u BiH nastavlja projekat Književnih karavana 2016 čije će se otvaranje održati u utorak 10. maja 2016. godine s početkom u 19 sati u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.

Učesnici prvog književnog susreta u okviru projekta su dvojica bh. književnika, Asmir Kujović, jedno od najznačajnijih imena savremene bosanskohercegovačke književne scene, dobitnik godišnje nagrade Društva pisaca BiH za roman "Ko je zgazio gospođu Mjesec?" i Goran Samardžić, romanopisac, pjesnik i prozaist čije je spisateljsko iskustvo upotpunjeno dugogodišnjim djelovanjem u polju izdavaštva.

Diskusiju na temu književnog stvaralaštva dvojice autora moderira Matija Bošnjak, magistrant na Odsjeku za komparativnu književnost i Bibliotekarstvo i Katedri za historiju umjetnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Posmatran u cjelini, ovaj projekat ima zadatak da omogući susrete i međusobna upoznavanja književnika Bosne i Hercegovina, razmjenu spisateljskih i drugih iskustava, na koncu, da obnovi ono što se naziva "književnim životom" u našem društvu.