Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekoliko Bošnjaka tipa ovog Imamovića, pa onaj Vrećo su počeli silovati Sevdah i sevdalinku. To što neko nije u stanju da stvara autorsku muziku, ne daje mu za pravo da skrnavi sevdalinku/starogradsku. To dvoje je toliko isprepeteno da je skoro isto i jedno bez drugoga ima manju vrijednost. Bojim se da poslije Safeta Isovića među i Srbima i Bošnjacima nema nikoga ko bi prenio te emocije u originalnom svjetlu.
Šteta, to je jedna od poslednjih stvari koje kulturno vežu Srbe i Bošnjake, a sevdalinke bez i Srba i muslimana Bošnjaka nema, jer ona je spoj boja i lepršavosti upravo ta dva svijeta i njihovih priča, istorije, običaja, dešavanja. Ako je spalo na Imamovića i Vreću, sa još nekoliko osrednjih izvođača onda se ni Sevdalinki ne piše dobro.
Kako nekome objasniti sta je sevdah, sta je merak, sta je čejf ??? to se samo moze dozivjeti.........ne moze se opisati :)
Sevdah je sevdah, to se ne pise i ne prevodi ni na jedan jezik...Prave od sevdaha biznis....
Citam vou vijest u svjetskim medijima, kazu toliko je interesovanje da je prvo izdanje razgrabljeno a predvicaju jos 99. Inace u posjedu knjige su svi predsjednici zemalja EU.
@Karadjoz hebi sebi seku