Komentari (829)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
600 i kusur komentara, od čega većina srpski i hrvatski nacionalisti pišu nešto o Tvrtku i srednjovjekovnoj Bosni, ali jedno nikako da se dogovore... Čija je bila Bosna, srpska ili hrvatska? Ko je bio kralj Tvrtko, Srbin ili Hrvat? De nam to odgovorite, kad ste toliko pametni.
@DRZAVLJANISRPSKE16 Jest ono, ali se nije tako potpisivao prije 1377. nego samo ovako: "Ja Tvrtko, milošću Božijom, ban bosanski". A ovamo s materine strane je hrvatski Šubić, dok mu je s očeve strane baba bila Nemanjićka, a djed Kotromanić. I onda se odjednom sjetio da je Srbin, baš kad se trebalo okrunisati za kralja, ali ostaje pitanje šta je on zaista bio.
Šejh Jujo (1650.-1707.) – ”Bio je na daleko poznat u islamskom svijetu po narodnom tevatru (predaji), kao evlija (dobri). On je poznat i pod imenom Hadži Juja efendija. I ovaj dakle islamski muverihh, koji je cijeloga svoga vijeka ibadet (bogosluženje) Bogu činio, izrično nazivlje u svojim spisima Hercegovce i Bošnjake Nam-Hrvatima, dakle porijeklom, koljenom Hrvatima. Mezar (grob) ovog čuvenog evlije nalazi se u Mostaru.
Svaka čast profesore. ovu lekciju obavezno uvesti u sve škole. I nema prolazne ocjene dokse ove činjenice ne nauče napamet.
Nije najmoćniji balkanski vladar. Ko vam piše ove nebuloze?
Kralj Srba,Bosne i Pomorja! Volimo te srpski sine Tvrtko!
Super! Konacno Bosnjaci sami svoju istoriju pisu!
Kad Bošnjaci zaboravljaju svoju slavnu historiju , svoje kraljeve itd normalno da će Srbi i Hrvati to svojatat i prisvajat kao svoje . Dan državnosti treba da se slavi 29. avgusta kad je napisana Povelja Kulina bana najstariji pisani dokument koji potvrđuje bosansku državnost ali Bošnjo ne prihvata svoju historiju nego slavi šugoslaviju i pati za komunizmom .
Pa đe mu je fes?!
ma tvrtko je kralj
Dovoljno je ovo da ga drugi ne svojataju jer niti je jačao Srbiju niti Croatiu nego Bosnu pa kaže....najznačajniji je srednjovjekovni bosanski vladar, a za vrijeme njegovog djelovanja od 1353. do 1391. godine bosanska država je imala najveći teritorijalni opseg. Tada su Šibenik, Split, Makarska i Trogir bili bosanski.
Spomenik Kralju u Tuzli, kakav i zaslužuje. Strogi centar grada, gradski park.
Najbolji biznis je biti nakladnik za knjige povjesti za Bošnjački plan i program jer tu svake godine mozes napraviti novo izdanje. Slijedece skolske godine ide dio pod naslovom " Antifašizam u srednjovjekovnoj Bosni kao preteča prvog otpora Hitleru".
klasika :svrsavanje i kunjenje u Tvrtka i kATRInU... a djeca SE zovu po turskim osvajacima,pasama,agama,begovima... e moj Bosnjoooooo PU!!!! ovo je najvece licijmjerstvo na ovom svijetu
lupajte minuse gnjide...zato i nema suživota sa vama! ARGUMENTIRAJTE ME????
@SVIsMou5deka Jeste, a vi nemate "turska imena" ali zato zastavu Kotromanića spaljujete na svakom ćošku i svetu Bosnu gazite sa srpskim i 'rvaCkim zastavama i svojatate u ime neprijatelja protiv kojih se kako Tvrtko tako i Katarina borila. Da danas Tvrtko ili Katarina ustanu iz groba i vide situaciju, sigurno bi se pridružili nama Bošnjacima "turskih imena" jel mi smo jedini branioci i čuvari iste. Još kad bi znao da to nisu Turska već Arapska imena...
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Stjepan i Tvrtko mi vuku na bošnjačko ime, još više muslimansko i pravoslavno.
Balkanski? Znate li vi da je Car Stefan Dusan silni bio kralj Srba i Grka... znaci od Srbije do Grcke... tako se uci na sve ijednom svijetskom fakultetu... ajd sad uzivajte u vasoj mitomaniji.
i to katolik
Mene su žene zvale Tvrtko.
Slava Bosni!
Slava Bosni!