Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo mi je nejasno ovo što sam pročitao. Ja cijenim i vas i gospodina Osmanagića i pratim vaš rad i odnos prema državi Bosni i Hercegovini a posebno prema srednjovjekovnoj Bosni. Jedan ste od rijetkih za čiji rad nemam nikakve zamjerke, a mnogo druge istoričare, uopšte, ne cijenim i smatram da su štetni za dokazivanje prošlosti Bosne i Bošnjaka. Samo na ovu temu napisao sam više stotina stranica proučavajući prošlost Bosne i Bošnjaka. Naravno, to sve stoji u mojoj latici ili malo pustim na web stranice. Vaš rad pratim i to što radite, potvrđuje i meni da ono što sam napisao ranije i na osnovu čega sam formirao svoj stav prema srednjovjekovnoj Bosni i narodu Bošnjacima, da je u redu. Drag mi je Semir Osmanagić i podržavam njegove napore da se osvijetli ona prošlost prije nastanka poznatih civilizacija i sve ono što se dešavalo u njihovom nastajanju, prilikom seobe naroda. Ja uopšte ne sumnjam ni u vaš ni u Semirov rad, jedino ako nije u pitanju nešto drugo. V. Pozdrav.
Zasto vlastitom naucnom pojavom ne izadjete na lice mjesta i ne dokazete svijetu da ne gubi vrijeme, i da kazete zbog cega mislite da tu nema nicega )jer ste nakljukani socijalistickog znanja koje je odavno izumrlo, kao i bivsa drzava
Opet profesor daje kontradiktorne izvaje,pa bolan Envere ,sto ce ti to,!?
Suljo, zbog ovoga podrumaš - JEBEM TI MATER !
10. brdska do Cacine likvidacije, tada prelazim u jednu diverzantsku jedinicu.
Clio i Beton, Gospodo podrumski prvoborci , hajde objasnite jaranu Drogbi u kojoj ste to ratnoj jedinici bili i od kada. Bez foliranja ! Cuvanje ulaza u podrume se ne racuna.
Danac, Ovo sa \"FILOZOFSKOM JAVNOM PISAONICOM doo Sarajevo\" i nije neka glupa fora. Vidi ovo ! od maja pa negdje do oktobra u Sarajevu se vrti svakodnevno izmedju pet do nekih deset hiljada NAS Diasporaca ( bez stranaca ).Ovu fukaru kao ovaj Clion i ovaj Beton ne racunaj. Oni su jos uvjek na brlji i lozi . 10 000 x 0,5 evra = 5 000 evra x 30 dana = 150 000 evra na mjesec Na godinu 1 800 000 evra. Dobra cifra ha ! ! ! Umjesto da drzava zaradi tu lovu ta filozofska bagra oguli je do kosti . I jos nesto ! ! Sa tim bi postedili i ove jadne redovnjake sto placaju tolike gaze toj bagri . Zast ! ? Pa da bi se samo zvali redovnjaci Kojeg li fukarluka ! Pa tako se to radilo 70 i 80 ! ? E vidis nista se nije promjenilo u tom fukarluku moj jarane . E pa sad mi je jasno zasto ni jednog redovnjaka sa nekim komentarom. Ne smiju ! Zabranjeno od bagre ! Dobro U svakm slucaju ovo je cifra oko koje bi se vrijedilo potruditi. Svaka cast ! !
POŠTOVANI PD9, obrati se Batonu, on je bio jedan od glavnih u tom projektu. Ja sam tu samo nešto radio na promociji. Znam da su bili na tom lokalitetu, i koliko se sjećam šta su mi pričali, samo su se nasekirali. Pred Olimpijadu 84 je u onoj žurbi učinjena ogromna šteta rimskoj Ilidži, ali i ranije, posebno u II sv. ratu. Što je najgore, koliko sam shvatio Batona, tada (pred Olimpoijadu) stručnjaci zbog višeg interesa nisu smjeli ni pisnuti, tako da neke od tihe devastacija nisu ni registrirane kako treba, a i dokumentacija o Ilidži je manjkava.
@clio, Jeste li na Ilidži našli devijacije u tlu tamo gdje sam ja po sjećanju vidio nekakav temelj prilikom iskopa kanalizacije pred Olimpijadu 1984.g.? Do objekta Banjska 2. Bio sam na Obali slonovače odakle je ovaj rasista Drogba sa Bistrika. Tamo liječe SIDU tako što dijete od godinu dana siluju, zatim piju krv ljudsku misleći da će doći do lijeka. Sretnik je onaj koji ima talenta za kakav sport, pa odleti za Francusku ili Belgiju. Eto, to vam je \'\'Drogba\'\', rasista, hitlerčić iz našeg sokaka što u svakome ko ne nosi skraćene pantolone vidi komunjaru. Gori je od Karadžića. Karadžić i ostali četnici izađu za govornicu pa kažu NESTAĆE BOŠNJACI, POKLAĆEMO IH, a ovaj nije svjestan kuda srlja. Fašisti, rasisti, ksenofobi svakih fela razumiju samo silu i treba im zube pokazati. Na svaku njihovu istom mjerom odgovoriti. Dabogda mu dijete imalo jedan x-hromozom manje!
Za ovoga glupana Drogbu, opet ponavljam ako mislis da si me uvrijedio nazvavsi me ciganom, gadno si se prevario. Kao sto rekoh Cigani su mnogo bolji od tebe. Rasisti i kvazipatriote su najgore tkivo ove zemlje. Nego Drogba, kada si toliki patriota, jesi li ti bio u uniformi, ja i Clio jesmo, a ti?
Ovaj cigan BETON koji misli da je skolovan i da je doktor me podsjeca na jednu anegdotu o golmanu Petru Boroti koji je jednom prilikom dosao u bolnicu da posjeti nekoga ali greskom zalutao na neuropsihijatrijiskom dijelu pa ocajnicki trazio izlaz dok mu nije prisao zaposleni i trazio da se vrati u svoju sobu. \"Ja sam Petar Borota, golman Chelsea\" rekao mu je Borota na sta mu je isti rekao da oni vec tu \"imaju\" Pelea, Bekenbauera, Krojfa i ponovo zatrazio od Borote da se vrati u \"svoju\" sobu...Naravno da je kasnije problem rijesen ali ovog BETONA ciganskog ne bi sigurno pustili...
Šta je pičke izdajničke? Gdje vam je hrabrost bila \'92? Izgubili ste nacionalni identitet, djeca vam ni ne znaju maternji jezik, a vi ih učite stranim jezicima, jer patite od kompleksa zvanog čišćenje hala. Zato vam smeta obrazovanje i zato obožavate \"instant\" uspjeh u životu, jer samo čudom možete da izađete iz tih hala i bauštela. Vi niste nikakvo \"tkivo\", vi ste izdajnici domovine, kojoj ste zabili nož u leđa kada je bilo najgore, a sada bi ponižavali jednu od najvažnijih institucija u BiH, na kojoj se izučava naš jezik, naša historija, naša tradicija, naše društvo u cjelini? Stid da vas bude. Vidim koliko vam je stalo do ove države, pogledajte na ovom portalu vijest o odzivu dijaspore na izbore. A i bolje da se ne javljate. Još jednom, crvenite se od stida vi izdajnici domovine, vi koji ste izgubili svoj nacionalni identitet i sada podržavate one koji ruše temelje naše državnosti. Gori ste od Karadžića
Svaka cast Suljo sa tom halom Ja bi samo jos dokopletirao i to bi izgledalo ovako FILOZOVSKA JAVNA PISAONICA doo Sarajevo SAMO ZA DIASPORCE ! ! ! !
Hallo Beton, Ne kaze se dijaspora doktore . Otvori The Free Encyclopedia ili ti WikipediA pa se naucu kako se pise. Doktore nije mi jasno zasto toliko mrzis DIASPORU ili POPULATIONS Pa i mi smo dio Bosanskog tkiva i mi imamo pravo da se tako osjecamo ali eto ti bi nam rado zabranio dolazenje ili bi nas najradije kokao vec na granci pri ulasku.Ti si neki vrlo cudan svat i vrlo mracan typ.
Bolje biti i cigan, nego kreten kao ti, Drogba. A vi dijasporci... ne dolazite vise, matere vam... cistaci hala po Skandinaviji i Njemackoj. Pa nama dolazite da se hvalite i pricate svedski, njemacki i engleski. Nego dijasporci, vi nama samo probleme donosite. I usput odvedite i ovoga rasistu Drogbu, koji samo sjedi na tastaturi i palamuti i naravno mrzi... mrzi sve. Ustvari najbolje bi bilo kada bi Enes, Suljo i Drogba i slicni otisli u dijasporu na Sirijus B... preko Semove Star Gate. Oni bi to trebali pokusati, jer religija damanhura upravo to i propovijeda. Ma garant je i ovaj Drogba kakav dijasporac, jer normalna raja u Gradu koja jedva ceka da ovi papci iz dijaspore odu, ne razmislja ovako.