Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobrog ste se lika sjetili, japanca hodzu. Znate li kad je ovaj seljak dosao da drzi predavanje a nije skinuo naljepnicu mure sa rukava i sve zakretao ruku da vide studenti da je kupio dobro odjelo. Isto tako je jednom rekao da su atomsku fiziku otkrili arapi. Njegove provale sa predavanja smo jedno vrijeme biljezili, nismo mogli vjerovati ko nam predaje. Papak pravi papak
Jooj gdje se Sanjin sjeti onog seljaka Kahterana, znas li da je on svojevremeno pravio zapise i tako zaradjivao novac. Radi li to jos. Ja u zivotu nisam vidjela veceg primitivca sa vise skole, ko zna kako je on to zavrsavao. Cula sam od jos nekoliko studenata da on nista ne zna o Japanu, a isao je tamo ko fol na neki studijski put. To je takav papak da ja mislim da ne zna nabrojati ni pet japanskih gradova i to je jedinstven slucaj da neko ko je frljav moze biti profesor. Ko ovo cudo od spodobe nije vidio, ne zna nista o seljakluku.
Gledajuci film sjetio sam se samoproglasenog japaniste Nevada Kahterana, neznalicu koja hoce da pokaze sebe kao poznavaoca ove kulture. Koji seljak, on bi vjerovatno rekao da ovo nijje po serijatu, pa zato ne moze gledati. Zalosno je da ovakvi predaju japansku kulturu kod nas, neznalice koje ne znaju nista ni o svojoj kulturi. Primitivce treba vratiti u pecine ili ce oni nas strpati u pecine.
Cure, ne dolazite sa sminkom, plakanje zagarantovano...