Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izgleda da u tih 30 000 posjetilaca se broje svi ti \"slucajni prolaznici\" koji naravno prolaze i kroz taj galerijski prostor koji je kao i ostali prostori dio cijelog bijenala, tako da ti isti posjetioci Bijenala svjesno ili nesvjesno posjete i taj prostor u kojem izlaze i Braco (inace u nezvanicnom dijelu). to je isto kada su za izlzobu Enki Bilala u Pompidou, ubrojali sve posjetioce Centra tokom njegove izlzobe u istom Centru.
da, Santos je bez ikakvih argumenata, osim sto je plasirao video, i da puknes od smijeha, informaciju da je propali student. razmisljam, koliko si tek sirokih horizonata, dogod klasificiras umjetnike po uspjehu u skoli, na faksu. recimo, i Dostojevski je bio propali slucaj iz knjizevnosti, potvrdio skollski odbor o tome - i tako... sreca, pa su postojali oni koji znaju i danas prepoznati vaznost njegovih rukopisa. kako ti je neko odgovorio, i odlicno je odgovorio, Dimitrijevicevi radovi su obiljezili eru, i tu nema vise sto da se prica. tacka. kraj. Dimitrijevic je umjetnik! i trebas biti jako ponosan na njega. uostalom, to je jedna jako jednostavna osoba sa kojom je vrlo lijepo komunicirati. ne ostavlja dojam nekog napuhanka koji je imao sve petice u skoli i desetke na faksu.
Uostalom pogledajte ova dva videa, pa se sami uvjerite koji je to propali student i smlata proglašen \"najznačajnijim BIH umjetnikom\" i na kojeg se izdvajaju stotine hiljada maraka na njegove \"izložbe\" i \"instalacije\". http://www.youtube.com/watch?v=LqWwxbM6fNE http://www.youtube.com/watch?v=bPQRgtomWBs
Ne, Braco Dimitrijević već 20 godina i dalje prodaje isto smeće s kojim se nekad davno, davno proslavio, ali pošto su, pored tolikih talentovanih slikara, umjetnika i kipara našli baš ovog jadnika da proglase \"najznačajnijim BIH umjetnikom\", gledat ćemo mi i sljedećih 20 godina njegovog \"slučajnog prolaznika\" i kopije istog, kakve može napraviti svako mentalno zaostalo petogodišnje dijete, ali pošto ih je napravio Braco, onda je to umjetnost i niko to ne smije osporavati
je li Braco uradio ista novo, samo ponavlja ono s cime se proslavio
Nikad to neces saznati, duduce.
Jeko Braca Dimitrijevic? Lopina neka?