Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretan rodjendan, ovo mi je omiljeni pisac.
Po Latiću Po Latiću moj brak ne vrijedi ni prebijene pare. Koliko sutra po Latiću morao bih da odem u opštinu i zatražim razvod. Neće. Neće, Latiću, od strane Sarajlića biti nikakvog razvoda. Ni poslije četrdeset godina ja se nisam umorio od ljubavnih pjesama koje pišem Petrovoj kćerki, Tamarinoj majci, Vladimirovoj baki. Šta mogu, mi Sarajlići smo takvi! Izet Kiko Sarajlić
evo moj fatmire imene pro zivaju ovdije košto itebe prozivaju ovaj pijesnih što govori daje piso ljubavne stiheve jamu mogu reč daja pišem bolje ljubav ne stiheve onjega jersam ja naj veči pijesnih pored tebe u bosniji i hercegoviniji i klanjam petputa dnevno i vijerujem u dragoga AIIaha
kakovas nije stid tako prićat protiv me ne,jasam naj veči pijesnik na svjetu i u bosniji i hercegoviniji fala aIIahu
3 dislajka za ovaj komentar o fatmirima i laticima.. Braca i fatmir mi pukli dislajk :D
Izet Sarajlić ima odličnih pjesama. Fina jedna lirska duša. Samo mi nije jasno zašto ga falsifikujete. Pjesma "Sarajevo" koju prenosite u tekstu je kao i 90% ostalih Kikovih pjesama napisana i objavljena na ekavici. Ko je genije koji je falsifikovao ovu kultnu pjesmu!? Vjerovatno falsifikator nije skontao da se spominje i jedan od Gavrilovih jarana- Nedeljko Čabrinović, inače bi i to falsifikovao. Sramota
Čovjek koji je imao hrabrosti da ocijeni karakter zadnjeg rata u Sarajevu. Nakon 20 godina vidimo da je potpuno bio u pravu.
jedna sam od jos malo sarajlija-koji su ostali i sa tugom ,i ceznjom sjecam se i pjesnika i raje i sarajevskih kisa,sjecam se i maturskog pismenog na temu "sad bi bili ocevi,sad ih vise nema ,na mjestu ljubavi -cekaju kao grobovi"--sto su stihovi naseg pjesnika.Mi smo postovali i sjecanja na te pginule i zato smo svi zajedno lakse stvarali buducnost.danas je puno onih koji to nerade i ne ucestvuju niti u sjecanju /nezaboravu/,niti rade na boljoj buducnosti.I molim vas neblatite covjeka koji je uvijek nosio poruku ljubavi za nas i za citav svijet.Neka mu je laka sarajevska zemlja!
VELIKI PJESNIK, A JOS VECA LJUDINA.
svi ti hejteri su nakvi latici i fatmiri.. A odgovorio je on njima fino u jednoj pjesmi..
sa pala!
Kojim sarajlijama?.
Cika Kiko, nedostajete... Volimo vas! P.S. Nikakve male, nerealizovane, isfrustrirane i hejterske osobe ne mogu umanjiti vasu knjizevnu velicinu i dobru dusu velikog Covjeka.
malo ste se zaj.. Nije odbijao dolazak 21.stoljeca, nego je godine nakon zenine smrti pisao sa tim +1, +2, etc... Jer je za njega vrijeme stalo tada.. Ilustruje pjesma "da je barem 93"
Ovaj sarajlica je više volio beograd od Sarajeva!
Moj zemljak,rodjen u Doboju. Pocivaj u miru...