Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako sam volio njegov glas
Da je jedino što je napisao za cijeloga života pjesma o Bosni bio bi vrijedan pomena.
Lopina, oportunista, talentovan, dobar crtac, dobar pisac (ne za Nobela), alkos koji se poslije vadio sa Islamom (kao kurve sto pronadju Isusa u 50-oj), vjerujem iskreno jer ga Islam drzao dalje od alkohola, samo i iskljucivo zbog toga. Porediti ga sa Andricem je nesuvislo, lokalni pisac, zavidan (dok nije dosao do pozicije), cinkaros, oblokavao se u Collegium Artisticumu, gdje mu Allah na pamet nije padao i pricao sa svakim ko je bio voljan da ga slusa. CInican i zajedljiv. Eto vam Ibrisimovica. A, pokoj mu dusi, rahmet, whatever...
Envere pusi ku.r.ac!
Imao sam sreću da surađujem sa ovim čovjekom pred kraj njegovog životnog vijeka. U životu nisam upoznao takvu ljudsku veličinu kakva je bio rahmetli Nedžad Ibrišimović. I mnogo vode će Bosnom proteći dok se rodi neko sličan njemu. Nek mu je lahka zemlja bosanska.
"Nalazimo se u vremenu potpune halabuke, potpuna sljepila, vremenu u kojem je umjetnost uvreda, kako neki dan reče jedan poznati savremeni domaći dramski pisac." Samo ti slijepci, halabukdžije mogu iznositi takve uvrede o ovom ljudini Nedžadu!
Pisci su u Bosni vazda bili kokuzi osim u periodu 1995-2000. Majko koja koja je lova tada potrosena i zastekana. Pa to nije humano. Ja sam to gledao svojim ocima. A danas....gdje su ti ljudi i ta herojska lazljiva vremena. Koliko vrijede te knjige tada pisane najbolje svjedoci danasnja pozicija naseg drustva.
nemojte nazor covjeka pretvarati u velikog umjetnika kad on to (realno i objektivno) nije bio. ima mnogo vaznijih pisaca, kipara... koje smo zaboravili i odbacili, a koji jesu bili i ostali nasi sunarodnjaci i veliki umjetnici.
Licemjeri...ti pisci. Poslije rata sve veliki muslimani. Cak je i ovaj klosar Sidran trunio o tome. A onda je 2001 nestalo love. Ibrisimovic su izbacili iz Drustva pisaca, Topcica takodje. Nestalo onih para....koliko je to lova bila majko moja. Ministar je bio onaj lopov Rizvanbegovic. Onaj mudroser Durakovic Enes je pisao Antologije Bosnjaka i uzeo milion preko fantomskog Alefa. Uhhhhhh. A onda te 2001 ostase bez love. Sjecam se tog ljeta u Tuzli Imamovic Jasmin pokrenuo one knjizevne susrete. Ibrisimovica svi ignorisu... Vise se ne recituje.. Bosna je cilimom zastrta. Ukratko...o pokojniku sve najbolje, ali ne serite ovdje i ne lupajte. A ovog lopova Hadzihafizbegovica, koji je najgori ljudski sljam, ne mogu ni da gledam. Govno lopovsko.
Nedzad je bio veliki umjetnik. Ali meni se vise svidja onaj predratni, buntovni i pomalo porocni umjetnik od ovog kojeg danas cerupaju i pokusavaju mu se ogrebati o cijenjeno djelo razni likovi, koje da je ziv, Nedzad ne bi volio sresti u putu.
Nevjerovatno. Pa Ibrisimovic je od 1995-2000 imao para ko Bill Gates. Bio je politicki megafon tadasnje politike. Drustvo pisaca je bilo holding kompanija, milione su okrenuli. Ibrisim i onaj lopov Zlatko Topcic koji je tada bio "vjecni sekretar". Portir- kurir je bio onaj Mustafa Zvizdic. Tada je tih poratnih godina poezija bila popularna ko sad ove Hayatove zvijezde. Para je bilo kao salate. Vise nisu znali sta rade od para pa su se svi pozenili mladim curama i kupovali stanove i pravili imanja... Ipak najveci licemjer iz tog vremena kojeg pamtim je ovaj ofarbani Hadzihafizbegovic. On je izvodio jednu dramu "Godine prevare" neki odvratni populizam, i uzimao lovu od grada do grada....
Zasto? Ne svidja ti se istina. A ja vidis volim istinu. Ne mogu govoriti drugacije od onoga kako je bilo.
Koja patetika, stomak me zabolio.
Grandiozna djela nisu ili ne mogu biti ogranicena granicama,a osnovni pokazatelj grandioznosti je broj prodanih knjiga. zna li neko tu cifru za nase i za ino trziste?
pa zavisi iz koje zemlje dolazi i koja se tema obradjuje druze moj,njegov talenat i djela se ne mogu osporiti
freeman, ja sam ljubitelj knjiga ,svih mogucih i zbog toga sam to napisao. ako je samo poznat u bosni onda:(
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bio jednom jedan čovjek, velik pisac i pjesnik i umjetnik vješt. Volio Bosnu i pjesme joj pisao. Kad je umro, Bosna je za njim zaridala. Svoja velika djela ostavio je svom malom narodu da i on, čitajući ta djela, postane velik.
Sjecam se one emisije poslije rata, on sjedi na klupi i cita prica, i na kraju epizode na naslikanoj klupi s covjekom kroz jednu rupu prodje necija ruka.
joj brate danima to trazim i ne mogu da se sjetim,,kako se ono zvase taj program,opijao me svojim citanjem i dubinom glasa,nevjerovatno
zvala se: bio jednom jedan, bar mislim da je tako... predobra emisija, a imadoh priliku upoznati rahmetli Ibrišimovića, divan čovjek i književnik...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)