Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Upitajta bivseg nacelnika Zivinica Hasana Muratovica sta je radio sa steccima. Iskopavao i premjestao na drugu lokaciju koju je sredio svom sinu.
Pitati ministarku "kulture" u BPK ili je previse zauzeta kupovinom stana u Sarajevu (kao i vecina politicara iz BPK kojima je 60m2 na Dobrinji bitnije od cjelokupne sitacije u BPK) i onda nesto "kake" kako se niko ne brine za BPK. Gdje su oni ratni komandanti iz GZ da postroje ove papke u kravatama?!
Stećci su naši najveći simboli identieta - Ono što niko nema i po čemu smo jedinstveni. Moramo ovo što više cijeniti i čuvati na sve načine kao da je od zlata.
Niko sigurno nema stecke, ali svaki narod ima nesto po cemu je prepoznatljiv i cime se ponosi. Nemojmo stalno govoriti da smo po necemu "jedinistveni, unikatni, nigdje kao u Bosni" a najdalje smo bili do Jablanice na mesu i u Neumu 6 dana. Skoro svaka zemlja u kojoj sam licno bio ima svoje "stecke". Eh sad druga je stvar sto se i ovi stecci ne vrijednuju.
Najveci stećak 30tona u selu Pavlovac kod Sarajeva.
Goraždani u ratu ste bili heroji. Vi ste ponos Bosne, gdje ste i gladni i žedni četaljima čeljusti polomili. Očuvajte te Stećke simbole hiljadugodišnje Bosne. Zdravi i živi bili.
Hajd bolan Mirnese,šta su Turci pravoslavnih crkvi spalii vijekovima i napravili džamije pa nikom ništa
Hajde navedi jednu jedinu dzamiju u BiH koja je PRIJE dolaska Turaka bila pravoslavna crkva. Smo jednu. 90% crkava u BiH je napravljeno u doba Turaka, tj. od durgie polovine 15. vijeka pa nadalje. Samo odgovori konkretno, minuse (dislike) ostavi za kasnije.
Potrebno je oformiti drzavno udruzenje za zastitu i istrazivanje bosanske historije na celu sa profesorom emeritus doktorom Enverom Imamovicem!