Komentari (178)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasa vjera je put sredine. Ovaj covjek to pokazuje.
tako je, a ne put sufizma ili haridzija...
vi nemate vjere , i niste ostvarili LA ILAHE ILLALLAH Prvo odricanje pa onda priznavanje , a ne glasanje i po strankama ..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bugari, volimo te !
Pametn lik, naucijo of sog poslanika kako zajebavas ljude i praviš lovu sa jednom izmišljenom vjerom
čim svima godi nesto nije ok
Samo dvije tri riječi primitivcima koji sufizmu pridodaju negatvnu konotaciju; tradicionalni islam Boga vidi kao apsolutno transcenden­tni i nedodirljivi objekt klanjanja i pokoravanja, sufisti vjeruju da svako ljudsko biće ima mogućnost neposrednog pristupa božanskom. Takvo vjerovanje nije odgovaralo nositeljima vlasti što je dovelo do brojnih progona, zatvaranja i pogubljivanja kojima su tijekom povijesti bili izloženi pristaše sufizma, iako su svojim djelovanjem upravo oni bili najzaslužniji za širenje islama, za razvoj znanosti i kulture i to ne samo u islamskom svijetu nego i mnogo šire.
Evo jedan je već izgmizao iz svoje mračne rupe.
Ko je onaj tip na zadnjoj slici sa subarom na glavi i bradom, asocira me na nekoga,,,
Ne ulazim u teme kojima se bavi Bugari, jedino bih mu preporucila da skine onu kapicu, a i onoj dami sto je stavila tisucu marama na glavu,pa ih umotala da izgleda lijepo, a cvike stavila skoro na "trebevic" toliko su joj marame visoke, neka ih poskida sve, pa ako hoce da se mota neka lijepo stavi jameniju na glavu.
Slušam ga a ne čujem ga, toliko prazne priče protkane sufijskim razmišljanjem koje se teško shvaća...Islam je jednostavan i ne trebaju mu nikakve knjige za raju ni mesnevije ni ništa osim Kur ana i Sunneta
nadem dovoljan je samo Kur'an i nista vise, ali izgleda niko vise ne cita sto bi trebao da cita.
esmaeh...namjerno sam rekao sunneta nisam rekao ni buharija ni muslim ni ostale zbirke hadisa, Kur an je potpun i ne treba mu nikakva dopuna niti se sta treba oduzeti
Mir s tobom dobri hafize.
90 % imama u Islamskoj vjerskoh zajednici su pristalice sufizma - dervisi a 10 % su oni koji prakticiraju islam po praksi poslanika savs. Sulejman Bugari je dervis ali mi pripadamo istoj Hanefijskoj skoli- fikhu i mozemo reci da su malo zalutali i otisli sa kolosijeka ali su nasa braca. Neka ih uzviseni Allah dz s vrati na pravi put.
A možda i oni tebe vide tako, pa te u svojim krugovima zovu "zalutalim bratom"? Mislim, do kad će se muslimani dijelit umjesto da se gleda krajnji cilj a to je klanjanje uzvišenom Bogu.
Mi smo braca i to je najbitnije. Sije nam nisu braca sto se moze zakljuciti po njihovom sehadetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
hehehe pa najlakse je covjeka obmanut...al nemozes vjernika!!!
arnes5 pa bas vjernici su obmanuti vjerom.
Nisam vjernik al mi je super ovaj lik...
Pričologa na izvoz . Niko ozbiljnom naukom neće da se bavi,ništa matematika,ništa astrofizika, bolje vaziti nesigurnu i nedokazivu metafiziku a kao vjernu publiku one što se odazivaju na "duša draga"...
Bugari zna znanje, nema šta, priče su mu za 10
A zasto jednostavno nije dao naslov: ''Bugari,Bugari raju samari''
A sto uvijek nosi onu kapicu?
Da mu ne kisne gloova
Hvala na odgovoru.
Ja i vjera smo na vi , al ovog covjeka izuzetno postujem i cijenim.
Ma i prije sam imao slicne stavove , al u zadnjih par godina sam dozivio par ruznih iskustava od nazovi vjernika tako da mi se sve smucilo . pa sjeti se samo gluhe bukovice i sve ti je jasno .