Kultura
112

Filmske projekcije pod vedrim nebom: Otvoreno ljetno kino SFF-a, omiljeni "Metalac"

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ljetno kino HT Eronet, omiljeno mjesto ljubitelja filma za vrijeem trajanja Sarajevo Film Festivala, otvoreno je večeras projekcijom brazilskog filma "Druga majka" rediteljice Anne Muylaert,

"Čast nam je da će ove godine Festival otvoriti glumac koji je ove godine uz Benicia del Toroa igrao u filmu 'Savršen dan'. SFF slavi mlade, uspjeh bh. glumaca koji prave uspješne karijere na bh i svjetskoj sceni", kazao je Purivatra.

Štukan je kazao da će mu biti čast da u četvrtak dočeka ekipu filma u kojem je glumio i da ih predstavi bh. publici.

"Danas je mojoj kćerki rođendan i kad sam joj rekao da ću otvoriti Festival rekla mi je da moram otpjevati rođendansku pjesmu", kazao je Štukan nakon čega je sa publikom počeo pjevati.

Ljetno kino HT Eronet otvoreno je projekcijom brazilskog filma "Druga majka".

Ovaj je film osvojio brojne nagrade na Sundance Film Festivalu, Berlin International Film Festivalu, Valletta film festivalu, te Riverrun International Film Festivalu.

Uloge u filmu su ostvarili: Regina Case, Michel Joelsas, Camila Mardila, Karine Teles, Lourenco Mutarelli, Helena Albergaria.

Pored projekcije u Narodnom pozorištu i ljetnom kinu HT Eronet, ovaj film publika ima priliku gledati i 15. augusta u kinu Novi Grad.

Nakon što je ostavila svoju kćer da je odgaja rodbina u jednom gradiću u Pernambucou, Val narednih 13 godina provodi radeći kao Fabinhova dadilja u Sao Paulou. Finansijski je stabilna, ali živi sa krivicom što nije odgajala svoju kćer Jessicu. U vrijeme Fabinhovih prijemnih ispita za fakultet, javlja joj se kćer i izgleda da dobija drugu šansu. Jessica također želi da dođe u Sao Paolo na prijemne ispite za fakultet. Puna radosti, ali i bojazni, Val se priprema, uz bezrezervnu podršku svojih poslodavaca, za trenutak o kojem je toliko dugo sanjala – trenutak susreta sa svojom kćeri. Međutim, kada Jessica stigne, ne ponaša se u skladu sa onim što se od nje očekuje i počinje da stvara napetost u kući…
SFF