{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcijom brazilskog filma "Druga majka" zvanično otvoren 21. Sarajevo Film Festival

14.8.2015. u 21:14
23
21
Projekcijom brazilskog filma "Druga majka" zvanično otvoren 21. Sarajevo Film Festival
23
Film koji je svojim premijernim prikazivanjem u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvorio Sarajevo Film Festival je brazilski film "Druga majka" rediteljice Anne Muylaert,
Prije same projekcije, gostima se obratio domaćin glumac Feđa Štukan.

"Sarajevo će biti centar svijeta u narednim danima kada je riječ o sedmoj umjetnosti. Kao i prošli godina, fokus je na programu iz regije", kazao je Štukan.

"Festival je otvoren", kazao je bh. glumac.

Elma Tataragić, selektorica Takmičarskog programa SFF-a, predstavila je ovogodišnji program 21. Sarajevo Film Festivala.

Ovaj je film osvojio brojne nagrade na Sundance Film Festivalu, Berlin International Film Festivalu, Valletta film festivalu, te Riverrun International Film Festivalu.

SFF je otvorila projekcija filma "Druga majka" rediteljice Anne Muylaert koji je na Festivalu Sundance osvojio nagradu publike.

"Htjela sam napraviti film u kojem ću prikazati majčinstvo. Kroz svoje mačinstvo sam počela razmišljati u ovom filmu", kazala je Muylaert.

Uloge u filmu su ostvarili: Regina Case, Michel Joelsas, Camila Mardila, Karine Teles, Lourenco Mutarelli, Helena Albergaria.

Pored projekcije u Narodnom pozorištu i ljetnom kinu HT Eronet, ovaj film publika ima priliku gledati i 15. augusta u kinu Novi Grad.

Nakon što je ostavila svoju kćer da je odgaja rodbina u jednom gradiću u Pernambucou, Val narednih 13 godina provodi radeći kao Fabinhova dadilja u Sao Paulou. Finansijski je stabilna, ali živi sa krivicom što nije odgajala svoju kćer Jessicu. U vrijeme Fabinhovih prijemnih ispita za fakultet, javlja joj se kćer i izgleda da dobija drugu šansu. Jessica također želi da dođe u Sao Paolo na prijemne ispite za fakultet. Puna radosti, ali i bojazni, Val se priprema, uz bezrezervnu podršku svojih poslodavaca, za trenutak o kojem je toliko dugo sanjala – trenutak susreta sa svojom kćeri. Međutim, kada Jessica stigne, ne ponaša se u skladu sa onim što se od nje očekuje i počinje da stvara napetost u kući…

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: