{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcijom filma "Druga majka“ u subotu počinje SFF u Općini Novi Grad Sarajevo

14.8.2015. u 08:43
39
0
Projekcijom filma "Druga majka“ u subotu počinje SFF u Općini Novi Grad Sarajevo
39
Projekcijom filma "Druga majka“ u subotu počinje SFF u Općini Novi Grad Sarajevo
Svečano otvaranje 21. Sarajevo Film Festivala u Općini Novi Grad Sarajevo bit će upriličeno u subotu, 15. augusta u Kinu Novi Grad, nakon čega će ljubitelji sedme umjetnosti imati priliku uživati u projekciji brazilskog filma "Druga majka“, režisera Anne Muylaert. Uloge u filmu tumače Regina Case, Michel Joelsas, Camila Mardila, Karine Teles, Lourenco Mutarelli, Helena Albergaria.
Prikazivanje filma počinje u 20:45 sati, a karte se mogu kupiti sat vremena prije projekcije. Za posjetioce večernjih projekcija u Kinu Novi Grad obezbjeđen je besplatan parking.

Radnja filma odvija se u gradiću Pernambucou, a nakon što je ostavila svoju kćer da je odgaja rodbina, Val narednih 13 godina provodi radeći kao Fabinhova dadilja u Sao Paulou. Finansijski je stabilna, ali živi sa krivicom što nije odgajala svoju kćer Jessicu. U vrijeme Fabinhovih prijemnih ispita za fakultet, javlja joj se kćer i izgleda da dobija drugu šansu. Jessica također želi da dođe u Sao Paolo na prijemne ispite za fakultet. Puna radosti, ali i bojazni, Val se priprema, uz bezrezervnu podršku svojih poslodavaca, za trenutak o kojem je toliko dugo sanjala – trenutak susreta sa svojom kćeri. Međutim, kada Jessica stigne, ne ponaša se u skladu sa onim što se od nje očekuje i počinje da stvara napetost u kući.

Od 15. do 22. augusta 2015. godine građani će u Kinu Novi Grad imati priliku uživati u projekcijama najboljih filmova, koje regionalna i svjetska kinematografija nudi publici širom svijeta. Svi filmovi koji će se prikazivati u okviru Open Air programa bit će, dan nakon glavne projekcije, prikazani u Kinu Novi Grad.
Šesnaestog augusta bit će prikazan film "Dheepan", 17. augusta "Takva su pravila" te 18. augusta "Nerazuman čovjek".

U Kinu Novi Grad 19. augusta bit će prikazan film "Ricki", 20. augusta film "Hronični", 21. augusta "Savršen dan" te 22. augusta "Tigrovi".

Najmlađi će filmove u Kinu Novi Grad moći gledati u terminu od 12.00 sati i to 16. augusta film "Prorok Khalila Gibrana", 17. augusta "Avioni od papira", 18. augusta "Mini i komarci" te 19. augusta "Nevidljivi dječak".

Sedam kratkih dječijih filmova bit će prikazano 20. augusta, 21. augusta mališani će moći pogledati film "Pjesma mora", a 22. augusta "Antboy: Osveta crvene furije”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: