Tuzla
26

Festival savremene umjetnosti "arTz" dobitnik prestižne oznake "EFFE Label Remarkable festival“

Klix.ba
Festival savremene umjetnosti "arTz" zajedno sa najboljim evropskim festivalima postao je članom evropske festivalske porodice "EFA – Europe Festival Assocciation". Tim povodom "arTz" festival je jučer u Wisbadenu, u Njemačkoj, dobio prestižnu oznaku "EFFE Label - Remarkable festival“ (Europe for festivals - festivals for Europe) za 2017/18 godinu.

Odluku o dodjeli ovog priznanja potpisuju predsjednik EFA-a Darko Brlek i predsjednik EFFE Međunarodnog žirija Jonathan Mills, bivši direktor Edinburg Fringe Festivala.

"Oživljavanje umjetnosti i kulture u manjima zajednicama kao što je Tuzla od velike je važnosti. Festival još uvijek nije poznat širom zemlje, ali oživljava područje Tuzle. Osim toga, međunarodna zajednica i komercijalni sektor priznali su ovaj događaj kao prioritet finansiranja", navodi se u izvodu odluke EFFE Međunarodnog žirija.

"EFFE Label" predstavlja oznaku za kvalitet, kreativnost, inovativnost i savremenost koju je utemeljila Evropska festivalska asocijacija (EFA). Dodjeljuje se samo najboljim festivalima, a ove godine je dodjeljena za period 2017/18.godina.

"EFFE Label 2017/18. za arTz Festival predstavlja idealnu priliku za nastavkom dosadašnje misije koja se ogleda u promociji i očuvanju kulture i savremene umjetnosti kako na području Tuzlanskog kantona i BiH, tako i širom Evrope. Velika nam je čast i zadovoljstvo to što nas je Evropska festivalska asocijacija prepoznala i podržala", rekla jeAzra Husarić, PR "arTz Festivala".

Ovogodišnji 4. arTz Festival bit će održan u Tuzli od 27. do 30.06, a program festivala bit će objavljen 16.5.

Idejni tvorac i osnivač "arTz Festivala" je organizacija "Artz Produkcija" Tuzla. Više informacija o radu i aktivnostima Artz Produkcije možete pronaći na www.artzproduction.com .