"Cijena sreće"
71

Emir Hadžihafizbegović u Skandinaviji: Donosim miks suza i smijeha

Klix.ba
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emir Hadžihafizbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Omiljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović od večeras je na skandinavskoj turneji.

Sa predstavom "Cijena sreće" prvi put samostalno nastupa po Skandinaviji: 31. marta u Štokholmu, 1. aprila u Malmeu, 3. aprila u Noorkopingu, 6. aprila u Kopenhagenu, 7. aprila u Oslu i 8. aprila

"Drago mi je što ću u interaktivnoj predstavi imati priliku da vidim naše ljude, da se družimo i u toku predstave i poslije nje. Valja preći puno kilometara", poručio je Hadžihafizbegović u izjavi za švedski Radio Gbg.

Za novu predstavu "Cijena sreće" rekao je da je mješavina njegovih tekstova, meditacija i razmišljanja u kojoj vaga šta je u životu bitnije - materijalno ili duhovno.

Javnost ga pamti i kao Bogoljuba Šaulića iz Audicije i kao Samira iz serije "Lud, zbunjen, normalan", ali i po teškim ulogama kao što je one iz filmova "Karaula" i "Takva su pravila".

"Nudim im miks suza i smijeha. Moje predstave su polivalentne u smislu dramaturškog profila", rekao je Emir i obećao katarzu i humor, ali i ozbiljne stvari. "Umjetnost ima dvije zadaće - da otvara probleme i da popravlja ljude. Kad otvori problem, već je uspjela, a ako još popravi ljude, onda je to trijumf. Svi ćemo iz sale izaći mnogo bolji".