Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to profa legendo
Svaka mu cast. Uskoro Nobelovac ;)
dino merlin je istaknuti proljev
Dino Merlin - istaknuti umjetnik?????? Da umrem od smijeha!!!!!
Tipicno za Bosance i Hercegovce. Ima par godina kada je Dzevad kazao kako \"Karadzica ne treba demonizirati\" i onda je bila nezapamcena hajka protiv Dzevada, no eto danas je on dobitnik \"najuglednije\" njemacke nagrada, pa ga svi ti koji su ga pljuvali, odjednom vole!!??? Aferim vala!
SVAKA CAST!!!
djela*
ZASTO OVU VIJEST NE STAVITE NA NASLOVNU STRANU????
Njegova djela su savrsen spoj mistike i modernizma,teska dijela koja poniru duboko u dubinu kako ljudske psihe tako i samog ambijenta koji okruzuje njegove likove. Odavno boljeg pisca nije bilo na ovim prostorima,a nasi intelektualci- strankasi :) mogu samo da mu zavide.
Bravo! Čestitke Karahasanu!
pa dobro neko ima istaknute tenisere,neko skijase,a BiH istaknute umjetnike:Dz. Karahasan, M.Selimovic,A.Sidran, D.Susic,I.Mujezinovic, D.Tanovic,J.Zbanic,Ivo Andric,S.Kulenovic,Mak Dizdar,N.Ibrisimovic, D.Merlin,Z.Colic, G.Bregovic..............
Nece ni slicnu nagradu dobiti od nasih intelektualaca. Sem Istočnog diwana i njegovih eseja u gimnazijama, vise se nigdje ne spominje. Da se malo vise ovdje u domovini spominje i cijeni dobio bi on i Nobelovu nagradu. Slabo se govori i o našem piscu Isnamu Taljiću za kojeg neki kazu da je novi Meša, ali otom potom, vjerovatno će nekom doći iz guzice u glavu.
Najjaci intelektualac iz BiH. Evo i potvrde iz vana. Sitne duse i ublehasi okupljeni oko kripto-ustase Lovrenovica, presvisnuce od muke. Bravo za Karahasana!
Moj omiljeni dio iz Diwana: ...\"Sklopi oci i pokusa u kozi dozvati sjecanje na Begzadino tijelo. Lagano je skupljao i sirio prste na lijevoj ruci, sav se sabrao u jagodice i molio sjecanje da se obnovi, preklinjao kozu da se vrati nekoliko godina unazad i da osjeti - posve uzalud\". Istocni Diwan Dz. Karahasan, 1989.
svaka čast, odličan umjetnik i veliki čovjek
gledao sam njegovu emisiju na tv bio je gost,jak lik skroz
svaka cast .. istocni divan extra knjiga. e da mladi vise citaju i koriste internet kako treba Bosna bi bila uzor ..