Kultura
203

Dodatak otvorenju: Zemaljski muzej u utorak dobiva besplatan Wi-Fi

Piše: I. P.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine će od utorka u 14 sati dobiti besplatni pristup bežičnom internetu.

Riječ je o dogovoru Zemaljskog muzeja BiH i BH Telecoma koji će na dan otvorenja ove kulturne institucije pokrenuti Wi-Fi konekciju za sve radnike i posjetitelje.

"Zemaljski muzej je jedina slobodna teritorija u BiH, a kroz saradnju s BH Telecomom ona će dobiti još jedan dodatak – postat će i slobodna internet zona. BH Telecom će investirati u instalaciju besplatne bežične internet konekcije u cijelom kompleksu Zemaljskog muzeja koji čine četiri zgrade", rečeno je iz Muzeja.

Bežični internet će moći koristiti radnici Zemaljskog muzeja, kao i posjetioci koji će dolaziti kada on konačno bude otvoren.

Također, članovi Uprave BH Telecoma danas dežuraju u Muzeju te se i na taj način solidarišu s radnicima ove institucije koja će biti otvorena u utorak.

"Zahvaljujem upravi BH Telecoma na podršci koju nam pružaju. Ovo nije prvi put da nas je BH Telecom podržao i ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koje traju deset godina. Također, nadam se da će naša saradnja ostati na zadovoljavajućem nivou", rekao je direktor Muzeja Adnan Busuladžić.

Direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Sedin Kahriman je rekao kako BH Telecom daje doprinos u onome u čemu su najbolji – u osiguravanju besplatnog bežičnog pristupa onima koji budu posjećivali muzej.

"Mi smo društveno najodgovornija kompanija u BiH koja je prepoznala značaj projekta 'Ja sam muzej' i na ovaj način se solidarišemo sa Zemaljskim muzejom. Također, kada je u pitanju oblast kulture, u posljednje tri godine BH Telecom je izdvojio više od milion KM donacija, a kada je riječ o sponzorstvu mi smo izdvojili više od milion i po KM", rekao je Kahriman.