Kultura
0

Dobitnik Grammyja Kurt Elling večeras na Jazz Festu

Klix.ba
Kurt Elling se nakon šest godina vraća u Sarajevo predstaviti svoj aktuelni album Passion World kojem kritika prognozira osvajanje nagrade Grammy za najbolji vokalni jazz album, u kategoriji u kojoj je ovaj američki vokalista nominiran za svaki od svojih 10 prethodnih albuma.

Elling je po mišljenju kritike i javnosti jedan od vodećih američkih jazz vokalista koji je nagradu Grammy osvojio upravo za album čiji je repertoar predstavio na svom prvom koncertu u Sarajevu 2009. godine kada je album i objavljen.

Večeras u 22.00 u Bosanskom kulturnom centru Kurt Elling će sa svojim ansamblom publiku odvesti na putovanje kroz svijet ljubavi i strasti izvodeći i vlastite autorske pjesme.

Subota 7. novembar peti je dan 19. Jazz Festa Sarajevo 2015 i još jedna “double bill” noć. Posjetioci festivala kupovinom popularne double bill ulaznice imaju priliku pogledati i poslušati dva koncerta u Bosanskom kulturnom centru: osim koncerta Kurta Ellinga u 22.00 sata i koncert kvarteta Vladimira Kostadinovića u 20.00.

Kostadinović nije samo uspješan i tražen bubnjar, već je i iskusan autor i neumoran lider a na Jazz Fest dolazi sa međunarodnim ansamblom koji će izvesti repertoar sa njegovog novog albuma The Left Side of Life.

Klupski program 19. Jazz Festa i večeras će od 23.30 ugostiti bosanskohercegovački “home band” kojem će se pridružiti i regionalni gosti solisti.

Double bill ulaznice – jedna ulaznica vrijedi za oba večerašnja koncerta – mogu se kupiti u box officeu u BKC-u, a ulaznice za klupski program na ulazu u club Monument.