Kultura
49

Jazz Fest: Dvije ulaznice za četiri koncerta

I ovog novembra Jazz Fest će u Sarajevu okupiti značajna muzička imena koja će od 3. do 8. novembra predstaviti svoje aktuelne ansamble i albume, čineći Sarajevo važnom destinacijom na mapi evropskih jazz festivala.

Osim što je Jazz Fest u pretprodaji omogućio niže cijene ulaznica za koncerte glavne festivalske scene, i ove godine festival omogućava svojoj publici da uživaju u dva koncerta za cijenu jednog kupovinom popularnih "double bill" ulaznica.

Double bill ulaznica za petak, 6. novembra, omogućava posjetiocima Jazz Festa da prisustvuju koncertu čuvenog poljskog trubača Tomasza Stanka i njegove nove grupe sa američkom ritam sekcijom, ali i koncertu norveško-austrijskog dueta Arvea Henriksena i Christiana Fennesza, koji će biti održani u Bosanskom kulturnom centru.

I ulaznica za subotnji program u BKC-u je double bill koji posjetiocima koncerta američkog vokaliste i dobitnika nagrade Grammy Kurta Ellinga omogućava da prisustvuju i koncertu internacionalnog kvarteta Vladimira Kostadinovića.

Double bill ulaznice, kompleti ulaznica za sve koncerte glavne festivalske scene, ali i pojedinačne ulaznice, i dalje se mogu kupiti ili rezervirati po pretprodajnoj cijeni na zvaničnoj festivalskoj stranici www.jazzfest.ba.