Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se Evropa prepoznala u Frljićevoj predstavi!Svaka čast majstore!
@SelamIzPodrinja Па нек се и Муслимани буне..то је само представа, волио бих је видјети, ал чини се да нећемо имати прилике у Сарајеву
Kreševljakoviću (suvorov) predlažem ti da se više ne javljaš, jer ne znam kako ćeš u ponedjeljak izaći na ulicu od sramote?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
do skora sam umjetnost smatrao necim lijepim za uho oko mozak...nesto cemu se insan obraduje nesto sto ga oplemeni a ovo mi je vise onako dekadencija ideje i morala uz koristenje ekstremizma i nevjerovatno bezobraznog nacina da se uvrijede siroke narodne mase i tako privuce paznja a sve zbog peksinluka nemastovitosti i bezidejnosti autora uz naravno podrzavanje opsteg trenda vrijedzanja jedne religije i naroda sram vas bilo "umjetnici" onda je umjetnost i pokakiti vam se na FACE
Бошњак, слушај ти онда Звезде Гранда, то је лијепо за ухо, око и мозак, као што си и навикао до сад. Евентуално мало Шабана.
Za ovu bljuvotinu je Ministarstvo kulture KS (Rile) dalo 150.000 KM, a Min. kulture FBiH (ona ista Zora što su je reketirali Mustafić, Pašović i Kreševljakovići cijelu prošlu jesen i zimu) 170.000 KM. Ne znam koliko je dao Adil - MPC. Dakle oko pola miliona za silovanje muslimanke na sceni NP-a od strane Isusa. Bvavo, bvavo - što bi rekao Dino Mustafic. Izvini "suvorov", odnosno Kreševljakoviću, jel postiš Ašuru možda prekosutra? U petak ćeš na džumu?
Нисам ја Крешевљаковић, и не постим никад, довољно сам се сиромаштва нагледао у животу. Углавном, не могу се поистовјетити с таквима као што си ти. Ви сте опасност за ово друштво.
Tvoje pravo da zamahujes sakom prestaje tamo gdje pocinje nos druge osobe. To moze biti definicija demokratije. Ko ti brani da gledas ili ne gledas neku predstavu? Ovo mi dodje kao da neko zabrani gledanje televizije ili surfanje internetom jer tamo mozes gledati pornografiju. Nemojte ogranicavati tudja prava da se sutra ne bi vasa ogranicavala. Nego bojkotujte predstavu i zdravo.. i molim klix da postuje moje pravo na slobodu misljenja i ostavi komentare na miru
увијек избаце неки небитан проблем на површину... толико зла око њих ал проблем је представа
Ne zna se šta je jadnije, ovo što rade Kreševljakovići ili ovaj kukavičluk oličen u šutnji mutevelija, tih duhovnih kokuza, tih sitnih materijalista i grabežljivaca koji bi zemlju i vjeru prodali za večeru i nebi bilo prvi put. Da nije jednog Franje Topića i Nadbiskupije u Sarajevu, pored mutevelija, mogli bi na sred Ferhadije odigrati ovu predstavu. Nije ovo ni prva ni zadnja prilika da mutevelije u Sarajevu pokaže svoj - habitus.
Хоћеш да се реис јави и осуди представу, тражећи забрану? Па то личи на Пакистан, не на европску Босну.
сви се гнушају због сцене силовања а кад треба озбиљно причати о женској сексуалности, ваде се боксери и палице
Ајмо овако - када се вријеђају Муслимани у карикатурама то је слобода говора. А ово није слобода говора?
Zamislite predstavu u Narodnom pozorištu Sarajevo: golu muslimanku sa hidžabom, siluje Isus koji silazi s krsta. Kako da zahvalimo Kreševljakovićima, Mustafiću i ovoj prikazi zvanoj Selma Spahić koju sam zapamtio po bljuvotini zvanoj -Buđenje proljeća. Ona je ideolog ovog hepeninga, i Frljićeva "sestra" po zanatu. Čestitam Franji Topiću i pitam se zašto ćute Reis i njegova uhranjena čeljad, brojni Bugariji i Velići, Burhani, Šabani itd. Gdje su ti moralni megafoni danas???
ислам је толерантнији, барем у Босни
Čestitiam Napretku i prof. Topiću na moralnom činu jer ovi bolesnici poput Mustafića i braće Kreševljakovć (koji nose arafatske oko vrata, džukele licemjrne) su probili samo dno jada, nemorala, odvratnosti. Silovanje gole muslimanke sa hidžabom od strane Isusa Hrista na sceni sarajevskog nacionalnog pozorišta, znak se ludila ovoga društva.
можда та са хиџабом није муслиманка? Можда је у питању само глума? Коме се не свиђа не мора ни доћи.
Ја сам мислио да је Европа толерантнија...Лејла побјеже из Босне а у Њемачкој још горе изгледа
Ma da u kantu za smeće zvanu demokratija može stati sve ja samo očekujem kad će neko nekoga ubiti i reci bilo je iz demokratskih razloga i naravno bit će oslobođen krivice
Živimo u takvom svijetu gdje svako može da kaže šta hoće. To je činjenica. Sutra će biti drugačija pravila i to ti je to. Moš pričat do sutra.
"..Povrijedila ih je ponajviše scena u kojoj gola žena glave pokrivene hidžabom iz spolovila izvlači poljsku zastavu, potom erotizirani ples uz melodiju "Tihe noći" i pojava Isusa Krista, koji je, okrunjen trnovom krunom, razapet na križu sastavljenom od kanta za benzin. Glumac u liku Isusa silazi s križa i siluje ženu."
Jel još neko misli kako je ovo zrelo za liječenje ?
@kiksi11 - za hospitalizaciju.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
demokratski je onda i vas dobro nalemati...sve je demokratija..sloboda
Naprijed u "Napredak" licemjerno!