{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu: Gledanje koncerta "Teatro La Scala“

12.7.2015. u 15:41
32
2
Danas na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu: Gledanje koncerta "Teatro La Scala“
32
Danas na 2. Sarajevo Ramazan Festivalu: Gledanje koncerta "Teatro La Scala“
U sklopu 2. Sarajevo Ramazan Festivala u nedjelju 12. jula će na Žutoj tabiji biti organizirano gledanje "Koncerta za mir“, kojeg će čuveni italijanski simfonijski orkestar "Teatro La Scala“ održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu u povodu 20 godina od završetka rata u Bosni i Hercegovini.
U tu svrhu će na Žutoj tabiji biti postavljen veliki LED ekran i zvučnici, kako bi posjetitelji ove sarajevske atrakcije mogli uživati u nastupu nadaleko poznatog milanskog orkestra.

Koncert počinje u 20 sati, a na programu nastupa orkestra "Teatro La Scala“ naći će se djela G. B. Pergolesija, V. A. Mozarta i Georga Haendla..

Sarajevo Ramazan Festival kreirali su Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija u svrhu upotpunjavanja turističke ponude destinacije Sarajevo.

Programi u okviru Sarajevo Ramazan Festivala dio su projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost“ traje 18 mjeseci i dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: