Kultura
8

Dan otvorenih vrata Kolonije Počitelj, svi su dobrodošli

Klix.ba
Kolonija Počitelj
Kolonija Počitelj
Dan otvorenih vrata Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj, koji će se održati u nedjelju, 10. aprila, sa početkom u 10 sati.

Dan otvorenih vrata Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj je događaj kojim Udruženje likovnih umjetnika BiH i Kolonija Počitelj simbolično započinju sezonu aktivnosti u prostorijama Gavrankapetanovića konaka u kojem je smještena Kolonija.

Ove godine će uz Dan otvorenih vrata biti upriličena izložba akademskog slikara Muhameda Ćeifa, kao i nezaobilazno ugodno druženje uz muziku u nesvakidašnjem ambijentu stare jezgre Počitelja. Očekuju se gosti iz Republike Turske, među kojima i turski ministar kulture, zatim gosti iz Mostara, Čapljine, Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine, brojni članovi Udruženja i svi drugi ljubitelji umjetnosti. Dan otvorenih vrata prilika je da se što veći broj ljudi upozna sa aktivnostima Kolonije Počitelj i planovima za predstojeću sezonu. U bogat repertoar dešavanja planiran za sezonu proljeće-ljeto 2016. u Koloniji ubrajaju se: tradicionalna manifestacija "Trešnjeva nedjelja u Počitelju", koja će se održati u prvoj sedmici juna, zatim 52. Saziv Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj, te 3. saziv kolonije "Moj bijeg u slobodu" u organizaciji Muzeja Alija Izetbegović, kao i brojne radionice za studente, đake i druge organizovane grupe.

Svi zainteresovani su dobrodošli da u nedjelju od 10 sati posjete Koloniju Počitelj i svojim prisustvom uveličaju manifestaciju "Dan otvorenih vrata".