Komentari (276)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
po arhitekturi vidis da je crkva. Kraj price.
DA SE OVAKO HOCE POSVADJATI STO MLADI ODLAZE, JEL ODLAZE BOSNJACI ILI KRSCANI ? DA SE OVAKO HOCE POSVADJATI KOJA JE FIRMA BOLJE UVJETE DALA RADNIKE, BUDALE NE NASJEDAJTE NA OVE PRICE , U BIH NISU VJERSKE ZAJEDNICE VEC FIRME SPREGA POLITIKE MOCI I DEVIJACE VJERE
kakve to veze ima i sa čim
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bitno je da su Bosnje na barjak stavili liljane, i glumataju neki predosmansko ludilo, pa od te istorije i tradicije uzimaju samo ono sto im odgovara. Cim malo dublje zagrebes u istoriju svakom bude jasno ko je ko. Rusene su crkve i na njima pravljene dzamije. Tako su ispod Atik dzamije prosle godine pronadjeni srednjovekovni natpisi kao i grobovi napisani na cirlici. Kao sto ne mogu da prihvate da su imena poput Radovan i Ratko bili mnogo ranije u Bosni nego Sulejman i Muhamed.
Obnoviti I napraviti turisticku atrakciju I nek sve pare idu gradu Jajcu eto nema ljutnje, al da urade dobru restauraciju I sve okolo objekta...u obilasku turistima predstaviti sve historijske cinjenice...
Procitajte kako hrvatski web magazin Fenix iz Frankfurta, pise o temi!Sve izokrenu pa ih treba tuziti!
Porijeklo vam pogano ustasko yebbem
Ustasama ne odgovaraju komentari o ustaskom spomeniku na tudjoj zemlji u centru grada pa brisu Komentare
Dajte je muslimanima oni ce je jedini i koristiti, onako ce zjapiti prazna i biti mjesto okupljanja sejtana i poneke babe i dede.
Kako Bosnjaci uspiju od gotovog napraviti veresiju. U gradovima gdje su vecina ili 50 - 50, vjecito su nekakve zrtve i sl. Kako bi sta uspjeli gdje su manjina. Primjer tome su Jajce, Travnik, Busovaca, Fojnica.
Ja bogatstva nam i slaganja ako se zbog kamenja svadimo i sutra ubijamo. Ja da sam reis , preuzeo bi ključeve i svečano istu vratio braći katoličke vjere i još pomogao u obnovi novcima. Pa nek' ostane zapisano kako se gradi suživot.
Obrat se dogodio krajem 2018. godine, kada je na adresu direktora agencije stigao dopis Islamske zajednice u kojem se ultimativno traži predaja ključeva nacionalnog spomenika. To se dogodilo nakon obilježavanja 557. godišnjice krunidbe posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića na koju nije došao niko od bošnjačkih predstavnika u Jajcu, uključujući i predstavnike Islamske zajednice u BiH, iako su svi bili na vrijeme pozvani na ovaj događaj.
@gooUser1563128689 eto velikih BOSNJAKA koji vole da se ponose svojom istorijom, koji vole da govore da su najstariji, da je sve njihovo u Bosni, a stide se otici na godisnjicu krunisanja posljednoga Kralja Bosne ! ali neka se ide na kojekave druge islamsko-otomanske ceremonije... e jadnici jadni, koliko ste jadni niti sami niste svjesni, guba ste od naroda, DVOLICNA GUBA koja smrdi
Hahaha...čuj ne daju ključeve! Ima li iko normalan tamo!
ovo treba biti spomenik i tacka! dzamija i crkva se mogu napraviti gdje god drugo i mirna Bosna! znaci ovako kako sam napisao ima da se uradi!
Nek naprave dvije bogomolje pod jednim krovom :-)
Ogroman problem nama Bošnjacima su novoproizvedeni islamisti nastali poslije rata uz finansijsku podršku Arapa koji nikad u životu nisu pročitali ni jednu knjigu osim Kur'ana. Glupi do bola, primitivni, ruralnog porijekla, oni se šepure po našim gradovima koje smo mi odbranili i nažalost njima predali bez borbe.
Ja sam Bošnjak, ali ponekad se brukamo. Odbacivanjem kraljeva i historije prije Osmanlija, mi dakle prihvatamo da jesmo Turci iako nismo. Ako smo Turci, onda smo nacionalna manjina. Da mi se vratiti u 92. godinu da pljunem na nezavisnost i isparim se u bijeli svijet!
@heraklitxy nisu bh muslimani nikakvi turci, bh mulimani su bosanci islamske vjeroispovijesti, kao što sam ja bosanac ateističke vjeroispovijesti ili moj djed i baba koji su bili bosanski srbi pravoslavne vjeroispovijesti.
Uz duzno postovanje, ova crkva je bila mjesto krunidbe kraljeva, dakle simbol drzavnosti, a ondasnji okupator ju je silom oteo i uzurpirao i ja razumijem to suludo srednjovjekovno pravo da tlaci tko je jaci. Ono sto je kontradiktorno je to da se i danas neki s jedne strane dice povijescu BiH, a u praksi tu slavnu bastinu gaze gore od onih koji su nekoc provodili zulum. Nedostatak sluha oko restitucije otete/ uzurpirane Crkvene imovine je novi pucanj u srce Bosne nase ponosne! Komu to treba?! :(
Ma neka bude budisticki hram...