Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Respekt za vasu ponudu i naslove koje imate, ali brate respektujte i vi nase novacnike malo!
Khm...sto se tice stranih izdanja, koje prodajete, postavimo to ovako: Knjiga A kod vas kosta 38KM Tu istu knjigu sam narucio preko ebay.co.uk, koristenu, procitanu jednom-dvaput, u odlicnom stanju za 9,80KM, ukljucujuci postarinu. Ovo je samo jedan primjer. A i ne zivim u SA, niti Buybok posluje u mom gradu.
PRESKUPO !!!!!!!!!!!!!!!!
Nije PDV njima, nego NAMA. Krajni kupac placa PDV, oni oforme cijenu sa 200% zaradom i na nju udare PDV, koji u vecini slucajeva ni ne prijavljuju.
i sarađivao sam sa Damirom i Goranom još od rata. Kao raja su OK, ali kao biznismeni su brate neznalice - osim za svoj džep. Od knjižare na Ciglanama do danas nije se puno promijenilo. Haris im je bog za nabavku knjiga, rahmetli Farah je od knjižare napravila ovo što je ona danas - i kafanu, i galeriju, i promocije, i kad su preselili kod Doma Armije. Ali uvijek su uvozili knjige iz Srbije naveliko kupljene za 7-8 km i prodavali po 25-30. Posebno su neko vrijeme žestoko dizali kad su Hrvati slabo putovali u Srbiju a Srbi u Hrvatsku, pa su svi u Sarajevu nalazili \"protivničke\" knjige - a i nije bilo puno knjižara u cijeloj Bosni. Zatim, velikim dijelom ne plaćaju autorska prava, dok im 50% troškova pokriva Ministarstvo (otkupom knjiga ili sufinansiranjem štampanja), isto kao i kod drugih BH izdavača - znam ih većinu, Šahinpašića, Zoro, Rabica itd. SVAKO može biti izdavač na BH način - zaradiš na knjizi PRIJE nago što si je objavio i sve što prodaš je plus. Neka im PDV, neka plaćaju.
pa kako to da u vlastitoj zemlji prodaješ knjige skuplje nego u susjednim zemljama,,meni to nije ok čak ni u svim knjižarama nema novih naslova a kamo li u biblioteci, tako da se za bolju novu knjigu ipak treba odvojiti podobro
Para nemam. I da imam nedam za knjige vec ja idem u biblioteku kad hocu neku dobru knjigu da posudim. Ako je trenutno nema ja stanem u red.
... i vise je nego bitno koliko si neku knjigu platio. Svima je jasno da su knjige najskupljije u BiH... ista knjiga na zimskom sajmu, i to bas na buybook-ovom standu kosta 15 KM, a na standu srpskog izdavaca 10 KM. Itekako je bitno koliko kosta knjiga kod nas. Mozda ti imas para na bacanje, pa ti nije bitna cijena knjige, al\' ima ljudi koji nemaju tako debele novcanike, a vole procitati dobru knjigu. Na stranu sto su kod nas vec dvije godine aktuelni isti naslovi, jer novi ni ne dolaze. Nije slaba prodaja zbog recesije (mi smo u recesiji od \'92-e), vec zbog pohlepnih i bezobrazno skupih cijena knjiga.
e jeste nekog briga koliko izdanja si ti citao, koliko si platio i gdje si kupio. to je jedan jako glup komentar od tvoje strane. a janu ne diraj jesi cuo!
stvarno imaju super izbor, moram priznati, pročitao nekoliko njihovih izdanja.. jedino što mi zasmetalo što su im knjige koje su u Tuzli na sajmu koštale 15KM u Beogradu koštale 10KM (u dinarima naravno).. a ovi komentari s janom: kako vam više nije mrsko davat tako glupe komentare :/
Mene takodjer zanima hoce li biti novih cd-ova sa nase narodne estrade? A za knjizurine znam da se u biblioteci dobiju dzaba!
Sve je tacno sto gospoda iznad pise, opet kad kupujes knjigu u Buybooku mozes u par rijeci objasniti sta trazis, i dobiti ces dobar savjet. Preko interneta mozes kupiti samo poznat \"naslov\". Ne zaboravimo i \"kafu\", koju na \"sigurnom\" mozete popiti.
Hoce li biti kakvih cd-ova , tipa Stoja,Jana..i ostali