Novo poglavlje
265

Brew Imperial Society: U Sarajevo dolazi BIScena, malo drugačije iskustvo uživanja

I. P.
Nakon više od godinu dana od revitalizacije prostora bivšeg kina Imperijal i broja realizovanih projekata, koncerata, predstava i drugih kulturnih dešavanja, idejni tvorci pod imenom The Brew Co. službeno najavljuje novo poglavlje u svojoj priči pod nazivom BIScena.

BIScena, kako kažu, predstavlja nastavak njihove priče koji naglasak stavlja na sadržaj koji uključuje korištenje scene u velikom dijelu prostora.

Naime, poslije pokretanja BIStro dijela (koji naglasak stavlja na ponudu hrane u prostoru), BIScena predstavlja jednu novu ekstenziju poslovanja koja pored korištenja scene, ima za cilj da kreira još jedan prostor u Sarajevu koji aktivno njeguje ovu vrstu umjetnosti.

Službeno pokretanje BIScene počinje nastupom bh. glumca Rijadom Gvozdenom i njegovom komičnom monodramom “Bosanac na odmoru” rezervisan za 30.01.2020. s početkom u 22:00h, nakon čega slijede nastupi:

06/02/2020. u 21:00h: Cosa Nostra – Minka Muftić i Belma Salkunić 13/02/2020. u 21:00h: Taximetar – Adem Smailhodžić i Irfan Ribić 20/02/2020. u 21:00h: Sjedi da se ispričamo – Jasmin Džemiđić, sit down nastup

“Uzevši u obzir ulogu koju BIScena od prvog nastupa treba da zauzme u našoj priči, velika nam je privilegija što smo odlučili pokrenuti ovako nešto u Sarajevu jer će ista predstavljati jednu vrstu megafona za sve mlade da pokažu svoje talente u kontekstu ove vrste umjetnosti, dok našim gostima želimo da pružimo malo drugačije iskustvo uživanja u nastupima jer će, pored odličnog sadržaja, moći uživati u gledanju istih uz kvalitetno domaće craft pivo", rekao je Orhan Galičić, direktor The Brew Co.

Ono što smatraju bitnim za istaći iz The Brew Co., je da iznad navedene predstave predstavljaju početak rada BIScene, te da već rade na budućim planovima na temu novih predstava i nastupa, kako domaćih, tako i regionalnih.

“Obećali smo da će Brew Imperial Society predstavljati platformu za mlade koji će imati priliku demonstrirati kvalitet svog rada, a BIScena je dio ispunjavanja tog obećanja", dodao je Galičić.

“Na ramenima podrške naših gostiju i raje u proteklih godinu dana i svega što planiramo, možemo slobodno reći da smo mnogo uzbuđeni svime onim što donosi nova decenija u koju smo zakoračili”, ističe Galičić.

Ukoliko se želite pridružiti službenom pokretnju BIScene i osvojite dvije karte za nastup Rijada Gvozdena koji je rezervisan za četvrtak (30.01.2020.), sve što trebate uraditi jeste označiti prijatelja s kojim želite otići ići na nastup na Facebook objavi zvanične stranice portala Klix.ba. Sretni dobitnici/e karata će biti kontaktirani u srijedu (29.01.2020.).

Za nastup smo pripremili šest karata.